Now Reading:
Koprivnica za potporu „malim“ poljoprivrednicima osigurala novih 40 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Koprivnica za potporu „malim“ poljoprivrednicima osigurala novih 40 tisuća eura

Grad Koprivnica je 2021. godine donio Odluku o potporama poljoprivredi za razdoblje od 2021. do 2023., a njome se u Proračunu za svaku godinu osiguralo oko 40 tisuća eura, odnosno tadašnjih 300 tisuća kuna.

Poljoprivrednicima se putem javnih poziva sredstva dijele kroz 14 mjera. Odnose se na cjeloživotno obrazovanje, sudjelovanje na sajmovima, studijska putovanja, proizvodnju povrća, cvijeća i sjemenja u zatvorenim prostorima, podizanju trajnih nasada, očuvanje pčelinjeg fonda, analizu tla kalcifikacija, okrupnjavanje posjeda, nabavu novih plastenika, nabavu i postavljanje sustava za navodnjavanje, nabavu i postavljanje sustava za zaštitu od tuče, ekološku proizvodnja, nabavu i postavljanje uređaja za hladnjače te na umjetno osjemenjivanje goveda.

Mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su prija svega korisnici naših mjera iz Javnog poziva od velikog su značaja za očuvanje poljoprivredne proizvodnje, ali i svojevrsna garancija kvalitete proizvoda koje će konzumirati naši građani. Upravo takvim gospodarstvima puno puta zbog nedostatka vlastitog financijskog kapitala i nedovoljnih kapaciteta otežan je pristup financiranju iz programa EU. Vodeći se ovim činjenicama odlučili smo za njih kreirati javni poziv koji će im u potpunosti biti prilagođen te doprinositi njihovom radu i djelovanju, a sami time i zajednici u cjelini – rekao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Dopuštenost potpore male vrijednosti ocjenjuje Upravni odjel za financije, gospodarstvo i europske poslove sukladno Uredbi, odnosno odredbama propisa o potporama male vrijednosti. Na osnovu provedenog Javnog poziva i ocjene dopuštenosti, gradonačelnik Grada Koprivnice dodjeljuje potporu male vrijednosti.

U 2021. godini isplaćeno je 79 zahtjeva u iznosu 302.473,07 kuna (40.145,07 eura), a u 2022. godini isplaćena su 83 zahtjeva u iznosu od 300.000 kuna (39.816,84 eura).

Prijave na javni poziv se šalju zaključno do 30. studenog 2023. godine.

sjever.hr/koprivnica.hr
06.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.