Now Reading:
Zagrebačka županija osigurala 645 tisuća eura za obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije
Full Article 2 minutes read

Zagrebačka županija osigurala 645 tisuća eura za obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec uručio je gotovo 645 tisuća eura vrijedan ugovor župniku Norbertu Ivanu Koprivecu za obnovu tornja crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.

Riječ je o ugovoru dodijeljenom putem Javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije.

Zamjenik Kolarec, koji je i sam župljanin te crkve, istaknuo je kako se raduje danu kada će crkva biti u potpunosti obnovljena. Prisjetio se i veselju stanovnika Kravarskog povodom nedavnog svečanog otvorenja novoizgrađene crkve Uzvišenje Svetog Križa u Kravarskom za čiju je obnovu Zagrebačka županija temeljem javnog poziva osigurala 1,4 milijuna eura.

-Zahvaljujem se Vladi RH koja nam je oslobodila decentralizirana sredstva kako bi se obnovile sve zgrade javna namjene stradale u potresu – naglasio je Kolarec te dodao kako je temeljem javnog poziva do sada potpisano 75 ugovora u vrijednosti 16,5 milijuna eura. Najavio je skoro potpisivanje još dva ugovora i to za obnovu Područne škole Dubranec i Društvenog doma u Kozjači.

-Crkva statički nije ugrožena pa smo mogli nastaviti s euharistijama. Zvonik je u svakom mjestu znak središta grada, ali i zvona koja trenutno ne zvone pozivaju na svetu misu pa se veselimo i tome, da će ponovno zazvoniti – rekao je župnik Norbert Ivan Koprivec.

Foto: zagrebacka-zupanija.hr
sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
05.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.