Now Reading:
Održan dobrotvorni koncert Zaklade solidarnosti Katruža – “Međimurci još jednom pokazali da imaju veliko srce”
Full Article 2 minutes read

Održan dobrotvorni koncert Zaklade solidarnosti Katruža – “Međimurci još jednom pokazali da imaju veliko srce”

Tradicionalno, u sklopu programa proslave Dana Međimurske županije, Zaklada solidarnosti Katruža organizirala je dobrotvorni koncert u Čakovcu, jednu od najposjećenijih priredbi u međimurskom kraju. Svojim odazivom iz godine u godinu Međimurci pokazuju veliko srce, zahvaljujući čemu će novac prikupljen u ovom koncertu te drugim humanitarnim aktivnostima Katruže biti usmjeren potrebitima. Najviše zahtjeva koji pristižu Katruži za dodjelu pomoći odnose se na financiranje različitih rehabilitacijskih i terapijskih postupaka za djecu.

Međimurska zaklada solidarnosti Katruža tijekom proteklih desetljeća postala je važan dio zajednice budeći u njoj empatiju, humanost i zajedništvo.

Međimurci su i ove večeri pokazali da imaju veliko srce. Ovim koncertom još jednom smo pokazali kako humanosti, solidarnosti i zajedništva u Međimurju ne nedostaje – rekao je međimurski župan Matija Posavec te istaknuo kako Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” već više od 20 godina živi, raste i cvijeta upravo zbog velikog Međimurskog srca.

Upraviteljica Zaklade Petra Vadlja iskazala je zadovoljstvo prepunom dvoranom Centra za kulturu.

– Hvala vam na neizmjernoj podršci koju nam pružate svih ovih godina – rekla je upraviteljica Zaklade te zahvalila svim izvođačima koji su svojom nastupom dali svoj doprinos.

U čakovečkom Centru za kulturu velik je bio odaziv i onih koji su bez naknade zapjevali na koncertu nazvanom “Međimurje v duši-prijatelji za Katružu”. U programu koji je vodio Miljenko Ovčar nastupili su: Mirko Švenda Žiga, Marija Jambrošić, KUD Mačkovec, Andrea i Goran Šafarić, Ivica Jurgec, Martina Jakšić Rodiger i Damir Rodiger, Josip Sanjković Mitrica, Krunoslav Lajtman, Meri Šeparović, Vladimir Košir Tonka, Gita, Skandal band, ŽVS KUU-a Društvo žena Gornjega Kraljevca, KUU Zasadbreg, Udruga Pjesma Donji Kraljevec, te Chriztel Renae.

Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” već više od 20 godina predstavlja utočište i nadu oboljelima, a osobito djeci. Osnovana sa svrhom dodjele financijske pomoći za potrebe liječenja, rehabilitacijskih postupaka, nabavke pomagala osobama s invaliditetom te lijekova u 23 godine djelovanja dodijelila je pomoć u vrijednosti od preko 900.000 eura.

www.sjever.hr
30.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.