Now Reading:
Održan dobrotvorni koncert Zaklade solidarnosti Katruža – “Međimurci još jednom pokazali da imaju veliko srce”
Full Article 2 minutes read

Održan dobrotvorni koncert Zaklade solidarnosti Katruža – “Međimurci još jednom pokazali da imaju veliko srce”

Tradicionalno, u sklopu programa proslave Dana Međimurske županije, Zaklada solidarnosti Katruža organizirala je dobrotvorni koncert u Čakovcu, jednu od najposjećenijih priredbi u međimurskom kraju. Svojim odazivom iz godine u godinu Međimurci pokazuju veliko srce, zahvaljujući čemu će novac prikupljen u ovom koncertu te drugim humanitarnim aktivnostima Katruže biti usmjeren potrebitima. Najviše zahtjeva koji pristižu Katruži za dodjelu pomoći odnose se na financiranje različitih rehabilitacijskih i terapijskih postupaka za djecu.

Međimurska zaklada solidarnosti Katruža tijekom proteklih desetljeća postala je važan dio zajednice budeći u njoj empatiju, humanost i zajedništvo.

Međimurci su i ove večeri pokazali da imaju veliko srce. Ovim koncertom još jednom smo pokazali kako humanosti, solidarnosti i zajedništva u Međimurju ne nedostaje – rekao je međimurski župan Matija Posavec te istaknuo kako Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” već više od 20 godina živi, raste i cvijeta upravo zbog velikog Međimurskog srca.

Upraviteljica Zaklade Petra Vadlja iskazala je zadovoljstvo prepunom dvoranom Centra za kulturu.

– Hvala vam na neizmjernoj podršci koju nam pružate svih ovih godina – rekla je upraviteljica Zaklade te zahvalila svim izvođačima koji su svojom nastupom dali svoj doprinos.

U čakovečkom Centru za kulturu velik je bio odaziv i onih koji su bez naknade zapjevali na koncertu nazvanom “Međimurje v duši-prijatelji za Katružu”. U programu koji je vodio Miljenko Ovčar nastupili su: Mirko Švenda Žiga, Marija Jambrošić, KUD Mačkovec, Andrea i Goran Šafarić, Ivica Jurgec, Martina Jakšić Rodiger i Damir Rodiger, Josip Sanjković Mitrica, Krunoslav Lajtman, Meri Šeparović, Vladimir Košir Tonka, Gita, Skandal band, ŽVS KUU-a Društvo žena Gornjega Kraljevca, KUU Zasadbreg, Udruga Pjesma Donji Kraljevec, te Chriztel Renae.

Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” već više od 20 godina predstavlja utočište i nadu oboljelima, a osobito djeci. Osnovana sa svrhom dodjele financijske pomoći za potrebe liječenja, rehabilitacijskih postupaka, nabavke pomagala osobama s invaliditetom te lijekova u 23 godine djelovanja dodijelila je pomoć u vrijednosti od preko 900.000 eura.

www.sjever.hr
30.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.