Now Reading:
Varaždinski FOI širom otvorio vrata maturantima – interesa za upisom ni ove godine neće nedostajati!
Full Article 2 minutes read

Varaždinski FOI širom otvorio vrata maturantima – interesa za upisom ni ove godine neće nedostajati!

Prema prvim informacijama i interesu maturanata, na upis Fakulteta organizacije i informatike i ove će godine biti poprilična navala. Naime, FOI je u četvrtak širom otvorio vrata maturantima koji su imali priliku upoznati se sa svime onime što varaždinski fakultet nudi.

Nakon što su nekoliko godina, zbog pandemije koronavirusa, predstavljanje studijskih programa organizirali online, na ovogodišnji Dan otvorenih vrata uživo stiglo je više od 160 maturanata, a kako je potvrdila prodekanica za poslovanje i ljudske potencijale Marina Klačmer Čalopa, oni već sada pokazuju interes za njihove studijske programe.

-Želimo im prezentirati studijske programe, pripremili smo i panel diskusiju naših studenata sa svih studijskih smjerova, upravo kako bi iz prve ruke čuli sve informacije o našim studijskim programima. Priredili smo im i nešto poput gadget showa gdje mogu vidjeti sve ono što koriste naši istraživački laboratoriji u svom radu tako da im približimo i znanost. Vodimo ih i u našu novu zgradu, Vilu Oršić gdje su opremljeni istraživački laboratoriji, prvenstveno vezani uz IoT gdje mogu vidjeti suvremenu tehnologiju koju koristimo u radu na nastavi, ali i u ovom znanstvenom aspektu – objasnila je Klačmer Čalopa.

Dodala je kako je interes za FOI poprilično velik, a programi vezani uz informatiku već sada su poprilično popunjeni i to s onim maturantima kojima je upravo ovaj smjer prvi smjer.

– Vjerujem da ni ove godine nećemo imati problema što se upisa tiče – rekla je Klačmer Čalopa.

Inače, prošle godine za jedno mjesto na Fakultetu prijavilo se između 12 i 15 studenata. FOI trenutno broji oko 2800 studenata na svim studijskim programima i svim studijskim razinama, a upravo je velik interes najbolja potvrda njihovog uspješnog rada.

tklopotan / www.sjever.hr
27.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.