Now Reading:
I na ivanečkom području intenzivno se saniraju klizišta – ovogodišnje ulaganje varaždinskog ŽUC-a veće od milijun eura
Full Article 2 minutes read

I na ivanečkom području intenzivno se saniraju klizišta – ovogodišnje ulaganje varaždinskog ŽUC-a veće od milijun eura

Varaždinska županija je lani i ove godine na ivanečkom području u Osnovnu i Srednju školu, u ambulantu Doma zdravlja te županijske i lokalne ceste uložila oko 2 milijuna eura, a župan Anđelko Stričak poručio je da ulaganjima tu nije kraj.

-Ova će godina biti prijelomna za Grad Ivanec i cijelo ivanečko područje. Prošli tjedan su otvorene ponude za izgradnju prve faze brze ceste, gradi se aglomeracija, Varaždinska županija je kao osnivač Osnovne škole Ivanec pripremila dokumentaciju za dogradnju škole kako bi mogla raditi u jednoj smjeni, a Grad Ivanec se javio na natječaj resornog ministarstva za izgradnju dvaju vrtića. Kada govorimo o svim tim investicijama, govorimo o oko pola milijarde kuna i vjerujem da ovo područje nikada nije vidjelo toliko investicija – rekao je Stričak nakon radnog sastanka s ivanečkim gradonačelnikom Miloradom Batinićem.

Veliki se dio sredstava odnosi i na sanaciju klizišta na tom području, o čemu je govorio ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački.
Ovogodišnje ulaganje ŽUC-a iznosi više od milijun eura kada je riječ o klizištima, postavljanju asfalta i redovnom održavanju.

-Ove godine su u tijeku brojni radovi, neki su već krenuli i intenzivno se radi na klizištima, među inima i veliko klizište u Gačicama i vuče se novi sloj asfalta u Jerovcu. Za naredno razdoblje najavio bih radove na području Osečke, Margečana, Seljanca, kao i nastavak radova u Horvatskom te u Bedencu i Jerovcu – kazao je Osonjački dodajući kako je uvjeren da će zajedničkim sufinanciranjem i financiranjem sve te projekte i realizirati.

a.kučić/sjever.hr
25.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.