Now Reading:
Do sutra prijave za 3. Međunarodnu konferenciju „Rana identifikacija darovite djece”
Full Article 3 minutes read

Do sutra prijave za 3. Međunarodnu konferenciju „Rana identifikacija darovite djece”

„Rana identifikacija darovite djece” naziv je 3. Međunarodne konferencije koju organizira Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije, u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih i Sveučilištem Radboud iz Nizozemske.

U petak, 28. travnja, u Areni Varaždin cjelodnevni program donosi niz predavanja vrhunskih predavača iz područja rada s darovitima, a bit će to i prilika za promociju treće generacije polaznika programa usavršavanja za rad s darovitima RITHA (Radboud International Training on High Ability) Hrvatska.

Dosad se prijavilo 600-tinjak sudionika iz 25 zemalja koji su prepoznali važnost teme i imaju želju za unapređenjem u području rada s darovitima.

Prijave su moguće do 26. travnja putem registracijskog linka.

Konferencija je organizirana na hibridan način, uživo u Areni Varaždin te online preko Zoom platforme.

Predavači na konferenciji redom su eminentni stručnjaci u području rada s visokomotiviranom i motiviranom djecom i mladima, a dolaze iz Australije, Hrvatske, Nizozemske, Njemačke, Škotske, Slovenije i Mađarske.

Više informacija o programu, predavačima i prijavama može se pronaći na: www.edutalent.site

PROGRAM KONFERENCIJE

9:00 – 09:30 Registracija sudionika
9:30 – 10:00 Promocija 3. Generacije RITHA Practitioner Croatia 2022
10:00 – 10:30 Ceremonija otvaranja
10:30 – 11:15 prof. David Cropley: “Kreativnost, nadarenost I budućnost obrazovanja”, Sveučilište Južne Australije (virtualno predavanje)
11:15 – 12:00 rof. Lianne Hoogeveen: “Gledajte širu sliku”, programska direktorica Radboud International Training on High Ability (RITHA), Sveučilište Radboud, Nizozemska i predsjednica Europskog vijeća za darovite (European Council for High Ability -ECHA)
12:15-12:30 Dubravko Bilić: “Regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području – LORI”, gradonačelnik Grada Ludbrega
12:30-13:00 dr.. Szilvia Fodor: “Smjernice i teme za podršku talentima u ranom djetinjstvu za 21. stoljeće”, izvanredna profesorica na Sveučilištu Eötvös Loránd u Budimpešti, Mađarska (virtualno predavanje)
13:00-13:30 Zvjezdana Prohaska: “Uloga AZOO u ranom otkrivanju darovitih učenika OŠ i SŠ u Republici Hrvatskoj”, viša savjetnica za likovnu kulturu i likovnu umjetnost, Agencija za odgoj i obrazovanje RH
14:15- 15:00 prof. Albert Ziegler, Johanna Pfeuffer: Veliki izazov u obrazovanju darovitih: razlike u poimanju darovitosti i njihov utjecaj na razvoj talenata”, Sveučilište Erlangen-Nuremberg, Nürnberg, Njemačka (virtualno predavanje)
15:00 – 15:30 prof. Margaret Sutherland: “Svaki je učenik važan, jednako važan” Sveučilište u Glasgowu, Škotska, Velika Britanija (virtualno predavanje)
15:45-16:15 prof. Mojca Juriševič: Što možemo naučiti o dječjoj kreativnosti uz pomoć EPoC testa?”, Sveučilište u Ljubljani, Slovenija
16:15 – 16:45 dr. Balazs Klein: “Zašto, što, kako? Objektivno testiranje djece” ravnatelj Testar LLC, Mađarska
16:45-17:00 Ceremonija zatvaranja

sjever.hr
25.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.