Now Reading:
Kamenička osnovna škola ima najljepši školski vrt u Hrvatskoj! Gradonačelnik Škvarić: Djeca su garancija da ćemo očuvani okoliš ostaviti budućim generacijama
Full Article 3 minutes read

Kamenička osnovna škola ima najljepši školski vrt u Hrvatskoj! Gradonačelnik Škvarić: Djeca su garancija da ćemo očuvani okoliš ostaviti budućim generacijama

U konkurenciji od 100 školskih vrtova iz cijele države, titula najljepšeg u Hrvatskoj stigla je u Osnovnu školu Ivana Rangera Kamenica, a zadovoljstvo što su rad, aktivnost i angažman njihovih učenika prepoznati i na nacionalnoj razini izrazio je i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Riječ je o nagradi koja je školi dodijeljena u sklopu projekta „Najljepši školski vrtovi“ kojeg provode HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnim donatorima.

Cilj je promicati organsku poljoprivredu, uzgoj izvornog i domaćeg bilja, ljepote vlastitog krajolika i povratak tradicijskim vrtovima. A da kamenička Osnovna škola radi upravo na tome potvrdio je i gradonačelnik Škvarić.

-Izražavam veliku radost i zadovoljstvo što se ovaj potencijal kojeg imamo na cijelom području Grada Lepoglave, posebno u okviru Ravne gore prepoznao preko škole, preko djece i na nacionalnoj razini. To je u stvari jednostavna stvar. Mi smo samo otvorili vrata da ona prekrasna bioraznolikost i obilježja prirode koju obuhvaća Ravna gora, dolina rijeke Bednje uđe u vrtove, prije svega naših škola, a posebno je zadovoljstvo što su to prihvatila djeca – rekao je Škvarić dodavši kako su upravo djeca garancija da će dobro ponašanje prema prirodi i očuvani okoliš ostati u nasljeđe budućim generacijama.

Čelni čovjek Lepoglave naglasio je kako se na području njihovog Grada velika briga vodi o zaštiti okoliša kojeg građani uređuju s puno ljubavi i pažnje, kao što to godinama i s puno uspjeha radi i kamenička osnovna škola.

Trud učenika, učitelja i vodstva škole prepoznat je i nagrađen novčanom nagradom od 2.000 eura i putovanjem u Park prirode Papuk.

-Vjerujem da im je najveća nagrada to što su njihov trud, rad i angažman prepoznati te da će i dalje s tim nastaviti. Za ovaj su uspjeh najzaslužnija djeca zajedno sa svojim učiteljima te ravnateljicom Mirjanom Posavec, a u svemu je pomogao i Grad sa svim ulaganjima oko škole. Sve je to doprinijelo da škole dobije jednu takvu vrijednu nagradu – kazao je Škvarić.

Inače, školski vrt Osnovne škole Ivana Rangera iz Kamenice bio je proglašen najljepšim u Hrvatskoj i 2003. godine, a kako je potvrdila ravnateljica Posavec, škola je od samih početaka njegovala svoj okoliš koji je godinama oplemenjen raznim cvijećem, stablima i grmovima.

-Nama je to veliko priznanje za sav trud i napor koji ulažemo da nam svima bude ugodnije i ljepše radno okruženje. U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive – rekla je ravnateljica.

Foto: lepoglava.hr
tklopotan / www.sjever.hr
24.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.