Now Reading:
Započele pripreme za uređenje okoliša crkve Uzvišenja sv. Križa u Radovcu – načelnik Korotaj obišao radilište
Full Article 2 minutes read

Započele pripreme za uređenje okoliša crkve Uzvišenja sv. Križa u Radovcu – načelnik Korotaj obišao radilište

Posljednjih godina intenzivirala se obnova kulturno povijesne graditeljske baštine na području općine Cestica. Obnavljaju se objekti crkvene arhitekture, kapela sv. Lovre u Lovrečanu, kapela Marijina uznesenja u Križanču, a crkve i objekti vezani uz župne crkve, Svete Barbara u Natkrižovljan, crkva Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu, kao i spomenici Trpećeg Isusa u Dubravi Križovljanskoj i u Kolarovcu.

U tijeku su radovi na obnovi pročelja župne crkve Uzvišenja Svetog Križa, a potom je u planu uređenje okoliša oko i ispred crkve. Kako se na površinu pred crkvom nadovezuje Trg Ivana Pavla Drugog, površina će se urediti u skladu s mišljenjem struke i u dogovoru s Općinom Cesticom.

Dosadašnja obnova i restauracija kulturno povijesnih spomenika graditeljske baštine odvijala se uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Varaždinske biskupije i Općine Cestica, a pomoć su dali i vjernici sa spomenutog područja.

Svi radovi odvijaju se u skladu s mišljenjem stručnjaka Konzervatorskog odjela Varaždin, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a u skladu s mišljenjem konzervatora napravit će se i projekt uređenja okoliša pred crkvom kao i Trga Ivana Pavla Drugog.

Kako bi se uređenje spomenutih površina izvelo u skladu s građevinskim normama i mišljenjem konzervatorske struke u utorak, 18. travnja 2023. godine, područje zahvata obišli su načelnik Mirko Korotaj i vlč. Zorislav Šafran, a pridružio im se Zdravko Ptiček, dipl. ing. arh koji je preuzeo obvezu izrade projektne dokumentacije.

sjever.hr/cestica.hr
24.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.