Now Reading:
Obilježavanje Noći knjige u Klanjcu – prisutnost umjetne inteligencije
Full Article 1 minutes read

Obilježavanje Noći knjige u Klanjcu – prisutnost umjetne inteligencije

Povodom obilježavanja Noći knjige u petak, 21. travnja u 20.00 sati će biti održan program „Književna noć s umjetnom inteligencijom i oživotvorenim književnim legendama“ od strane Gradske knjižnice i čitaonice Antun Mihanović Klanjec. Održavanje će biti u ulici Augusta Šenoe 10, a u slučaju lošeg vremena program se seli u Veliku dvoranu Grada Klanjca.

Koristit će se suvremena tehnologija kojom se stvara dojam kao da su neki od naših najvećih književnika iz prošlosti oživljeni te uključeni u raspravu o aktualnim temama današnjice. “Oživljeni” će književnici diskutirati o svojim djelima, jeziku, književnosti, zavičajnosti, baštini te umjetnoj inteligenciji. Filmska projekcija nastala umjetnom inteligencijom poticat će čitanje i pisanje. Osim toga publiku će upoznati s značajem i prisutnosti umjetne inteligencije te prikazati način na koji ona funkcionira danas. Uz spomenutu projekciju, posjetiteljima će biti pušten i kratki animacijski video “Fantastični svjetovi”, kao i kreativni radovi nastali na dječjoj likovnoj radionici povodom Noći knjige.

Posjetiteljima će biti omogućeno interaktivno sudjelovanje i otkrivanje mogućnosti koje su nam dostupne zahvaljujući sve prisutnijoj umjetnoj inteligenciji.

Druženje će se nastaviti uz prigodan domjenak te glazbu po izboru umjetne inteligencije.

www.sjever.hr
20.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.