Now Reading:
ŠTO SE TO DOGAĐA? Šefica USKOK-a dala je ostavku!
Full Article 2 minutes read

ŠTO SE TO DOGAĐA? Šefica USKOK-a dala je ostavku!

Vanja Marušić, šefica Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) dala je ostavku na tu funkciju.

Kako piše Index, kao razlog za ostavku navode se osobni razlozi.

Iz DORH-a kažu da je glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek tijekom ranih poslijepodnevnih sati 18. travnja 2023., zaprimila pisani zahtjev ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanje Marušić za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga. Proslijedila je navedeni zahtjev ministru pravosuđa i uprave s obzirom da ministar pravosuđa i uprave treba dati svoju suglasnost za prestanak rada ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, navodi DORH.

Dodaje se kako će Hrvoj-Šipek, ako ministar pravosuđa i uprave da svoju suglasnost i kada ona bude zaprimljena u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, donijeti odluku povodom navedenog zahtjeva, piše Index.

Marušić je na mjesto ravnateljice USKOK-a imenovana prvi puta u studenome 2018. godine od strane tadašnjega Glavnoga državnoga odvjetnika Dražena Jelenića, a nakon uspješno odrađenoga četverogodišnjeg mandata je prije točno pola godine, u studenom, imenovana na novi četverogodišnji mandat. Ovoga puta imenovala ju je aktualna glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek nakon što je Marušić bila jedina kandidatkinja za mjesto ravnateljice USKOK-a.

sjever.hr/index.hr
18.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.