Now Reading:
Koprivničani, pridružite se Zelenoj čistki i doprinesite još ljepšem i još čišćem gradu
Full Article 2 minutes read

Koprivničani, pridružite se Zelenoj čistki i doprinesite još ljepšem i još čišćem gradu

Grad Koprivnica i ove godine organizira Zelenu čistku – akciju čišćenja divljih odlagališta otpada koja će se održati u subotu, 22. travnja s početkom u 9 sati, dok je okupljanje sudionika predviđeno u 8.30 sati na Sajmištu, kod nekadašnje vage.

Ove godine čistit će se tri lokacije, dvije u prigradskom naselju Draganovec i jedna u prigradskom naselju Kunovec Breg.

Dodatan poticaj organizaciji ove hvalevrijedne aktivnosti leži u činjenici da se 22. travnja obilježava i Dan planeta Zemlje. Naime, Koprivnica je doista odličan primjer dobre prakse kada govorimo poticanju svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom, a sve s ciljem očuvanja okoliša i prirode. U prilog tome najbolje govore podaci o količini prikupljenog razvrstanog otpada.

Akcija je ove godine i dio projekta „Od izvora do mora“ te ovisno o broju okupljenih volontera i količini prikupljenog otpada je moguće osvojiti nagradni fond za kupnju sadnica drveća za urbano pošumljavanje.

-Pozivaju se građani da se pridruže čišćenju divljih deponija te budu dio ove hvalevrijedne akcije. Prijave se mogu napraviti putem maila hrvoje.ruzic@koprivnica.hr. Svim sudionicima osiguran je prijevoz do lokacije, osvježavajuće piće, rukavice, gablec… – poručuju iz Grada.

Detaljne informacije dostupne su na službenoj web stranici Grada Koprivnice.

Foto: ilustracija (arhiva)
www.sjever.hr / koprivnica.hr
17.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.