Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Početak novog radnog tjedna donosi nam razvedravanje, ali još ne spremajte kišobrane
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Početak novog radnog tjedna donosi nam razvedravanje, ali još ne spremajte kišobrane

Prema prognozi Državnog hirometeorološkog zavoda nakon kišnog vikenda izgleda da nam ni početak novog radnog tjedna ne donosi puno bolje vrijeme.

I u ponedjeljak nas očekuje promjenljivo oblačno vrijeme, na Jadranu uz dulja sunčana razdoblja. Povremeno kiša, osobito u gorju gdje lokalno može biti izraženija. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice i jak. Na sjevernom dijelu Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna. U Dalmaciji slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, a na Jadranu od 9 do 12 °C. Najviša dnevna uglavnom između 14 i 18 °C, a u gorju osjetno niža.

Na području cijele zemlje biometeorološke prilike bit će povoljnije nego prethodnog dana, no još uvijek ne i sasvim povoljne. Sunčana razdoblja tijekom dana pozitivno će utjecati na radni elan i raspoloženje opće populacije. U većem dijelu zemlje sjeverni će vjetar pojačavati osjet hladnoće, na što osobito upozoravamo kronične bolesnike.

www.sjever.hr / DHMZ
17.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.