Now Reading:
Započelo obilježavanje Dana Općine Stubičke Toplice: tradicionalni, 14. Kup u lovu ribe udicom na plovak ove godine poprimio i međunarodni karakter
Full Article 3 minutes read

Započelo obilježavanje Dana Općine Stubičke Toplice: tradicionalni, 14. Kup u lovu ribe udicom na plovak ove godine poprimio i međunarodni karakter

Općina Stubičke Toplice 27. travnja slavi svoj dan i tim je povodom pripremila bogat program sportskih i kulturnih događanja za svoje mještane i goste. Obilježavanje dana Općine započelo je u nedjelju već tradicionalnim sportskim događanjem – 14. Kupom u lovu ribe udicom na plovak koji je ove godine poprimio i međunarodni karakter.

Riječ je o tradicionalnom kupu koji je pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice i u organizaciji Športsko ribolovnog društva Stubaki održan na športsko – rekreativnom jezeru “Jarki”.

Zadovoljstvo što je njihov tradicionalni ribolovni kup i ove godine, unatoč lošem vremenu, okupio velik broj ekipa i sudionika izrazio je i načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak.

-Ove je godine sudjelovalo 18 ekipa iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Zagrebačke županije, Grada Zagreba, bila je jedna ekipa iz Istre te jedna iz slovenskih Brežica zahvaljujući čemu je ovogodišnji kup bio međunarodnog karaktera. Na našem se jezeru već tradicionalno okupio velik broj ljubitelja ribolova jer je ovo jedna od omiljenih voda ne samo u Zagorju, nego i šire – rekao je Beljak.

Inače, športsko – rekreativno jezero „Jarki” napravljeno je 2008. godine, a potom su niknule i kućica, sanitarni čvorovi i skladište, pa se ovdje rado okupljaju mnoge udruge, ali i ljubitelji prirode.

-Tu znaju doći i planinari i gljivari, uvijek je za sve otvoreno. Svi koji dođu prvi puta oduševljeni su i rado se vraćaju ponovno – dodao je načelnik Beljak.

Iako su ulovi danas zbog lošeg vremena bili nešto slabiji, predsjednik Športsko ribolovnog društva Stubaki Ivan Petek naglasio je da je bit kupa druženje.

-Ukupno su sudjelovala 54 natjecatelja, organizacijski odbor je odlično obavio posao, vrijeme nas nije služilo, no to je sastavni dio ribolova. Lovila se uglavnom bijela riba i šaran, kao bonus riba – objasnio je Petek.

Prvo mjesto na ovogodišnjem međunarodnom ribolovnom kupu osvojila je ekipa Žabec iz Luga Zabočkog. Drugo mjesto pripalo je ekipi Štuka iz Konjščine, dok je treće mjesto osvojila domaća ekipa Stubaki.

Spomenimo i da je ovaj ribolovni kup samo početak obilježavanja ovogodišnjih Dana Općine Stubičke Toplice. Naime, u petak slijedi obilježavanje Noći knjige u tamošnjoj općinskoj knjižnici, a zatim je, na sam Dan Općine u četvrtak na redu najsvečaniji dio proslave – svečana sjednica Općinskog vijeća.

U petak u 20 sati bit će održana predstava „Puni pansion” u sklopu ovogodišnjeg GFUK-a, a na Međunarodni praznik rada sveta misa i tradicionalno kuhanje prvomajskog graha s kobasicama.

Cijeli program završava 7. svibnja i to jednom sasvim novom manifestacijom – Granfondo roonda Stubaki, međunarodnom biciklističkom utrkom na koju je već sada prijavljeno 100-tinjak sudionika. Riječ je o kružnoj utrci po cijelom Zagorju duljine od 100 kilometara sa startom i završetkom u Stubakima.

www.sjever.hr
16.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.