Now Reading:
VELIKA FOTOGALERIJA: Na manifestaciji „Tradicija naših starih” predstavljena sva bogatstva Koprivničko-križevačke županije, pogledajte kako je bilo
Full Article 2 minutes read

VELIKA FOTOGALERIJA: Na manifestaciji „Tradicija naših starih” predstavljena sva bogatstva Koprivničko-križevačke županije, pogledajte kako je bilo

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice Koprivničko-križevačke županije, u subotu je u Ulici Đure Estera i Gradskom parku u Koprivnici održana manifestacija „Tradicija naših starih“ i sajam domaćih proizvoda koje je svečano otvorio župan Darko Koren.

Koren je izrazio zadovoljstvo brojem izlagača i posjetitelja koji su se odazvali unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama, naglasivši važnost njegovanja kulturne i tradicijske baštine Podravine i Prigorja.

-Veseli nas što se okupilo 50-ak izlagača što dovoljno govori o interesu za manifestaciju, a posebno je važno da se s našim kulturnim i tradicijskim nasljeđem upoznaju mlađe generacije. Posjetitelji mogu uživati u bogatoj ponudi proizvoda koje su pripremile vrijedne ruke predstavnika naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnika, poduzetnika i udruga, kao i u nastupima kulturno-umjetničkih društava kojima zahvaljujem što su obogatili današnji program – kazao je župan te građanima još jednom uputio čestitke povodom 30. obljetnice Koprivničko-križevačke županije.

Prigodnim se govorom u kojemu je istaknuo važnost tradicijskih vrijednosti obratio i gradonačelnik Koprivnice te saborski zastupnik Mišel Jakšić.

-Čuvanjem naše tradicije i baštine pokazujete svima nama iz dana u dan koliko i zašto volimo Podravinu i Prigorje i zašto se s njima možemo ponositi – rekao je Jakšić.

Na izlagačkim prostorima, koje su obišli župan i gosti, predstavljena je bogata gastronomska i enološka ponuda Podravine i Prigorja te mnoštvo rukotvorina od drveta i drugih materijala, tradicijski predmeti, suveniri i slično.

Za kulturno-umjetnički dio programa bili su zaslužni članovi KUD-a Širine iz Novog Virja – Mali vokalni sastav, KUD Molve, koji je izveo Vuzmeno kolo uz tradicijska glazbala i članove velikog i malog folklora te članovi KUD-a „Srce“ Koprivnica.

Spomenimo i kako je u sklopu manifestacije održana humanitarna akcija „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“ Zaklade Ana Rukavina koju su podržali župan i suradnici, kao i predstavljanje projekta „Zrno nade za nas mlade“ koji provodi Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje.

www.sjever.hr / kckzz.hr
15.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.