Now Reading:
Zagrebačka županija za razvoj lovstva i ribarstva dodjeljuje gotovo 182 tisuće eura – donosimo detalje
Full Article 2 minutes read

Zagrebačka županija za razvoj lovstva i ribarstva dodjeljuje gotovo 182 tisuće eura – donosimo detalje

Zagrebačka županija raspisala je natječaje i javni poziv za dodjelu gotovo 182 tisuće eura za razvoj lovstva i ribarstva na svom području u 2023. godini.

Od ovog iznosa, za lovstvo su osigurane 132 tisuća eura od čega je putem javnog natječaja koji je otvoren do 6. svibnja za poboljšanje infrastrukture u lovištima poput uređenja, izgradnje, adaptacije ili opremanja objekata za obradu i čuvanje mesa divljači, lovačkih domova i streljana te izgradnju volijera ili gatera, kao i promociju lovstva osigurano preko 111 tisuća eura. Maksimalan iznos bespovratne potpore je 13.200 eura.

Ostatak sredstava u iznosu od preko 26 tisuća eura osiguran je putem javnog poziva koji je otvoren do 15. studenog. Sredstava su namijenjena za poboljšanje gospodarenja s divljači i lovištem odnosno za unos divljači u lovište, sprječavanje šteta od divljači, nabavu opreme potrebne za uzgoj divljači, zbrinjavanje lešina divljih svinja te nabavu opreme za dezinfekciju.

Na natječaj za dodjelu sredstava mogu se prijaviti Lovački savez Zagrebačke županije i lovoovlaštenici lovišta na području županije, odnosno pravne ili fizičke osobe koje su stekle pravo lova u lovištu i imaju jedno ili više lovišta.

Za ribarstvo je osigurano gotovo 44 tisuće eura, a sredstva će se dodjeljivati za krajobrazno uređenje jezera i vodotoka te manifestacije. Natječaj je otvoren do 6. svibnja, a najveći iznos potpore koji će se moći ostvariti je 6.500 eura. Na natječaj se mogu javiti udruge ovlaštenici ribolovnog prava za ribolovno područje ili ribolovnu zonu na području Zagrebačke županije i Športsko ribolovni savez Zagrebačke županije.

Više informacija o javnim natječajima dostupno je na službenim web stranicama Zagrebačke županije i putem telefona: 01/6009-427.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
12.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.