Now Reading:
UPALJEN METEOALARM ZA GOTOVO CIJELU HRVATSKU Obilna kiša, pljuskovi, grmljavina, poplave, pa čak i snijeg – evo gdje će biti najgore!
Full Article 2 minutes read

UPALJEN METEOALARM ZA GOTOVO CIJELU HRVATSKU Obilna kiša, pljuskovi, grmljavina, poplave, pa čak i snijeg – evo gdje će biti najgore!

Prognostičari već nekoliko dana najavljuju snažnu promjenu vremena, a danas je taj dan – meteoalarm upaljen je za gotovo cijelu Hrvatsku, osim za istočni dio zemlje.

Kako prenosi Index, u većini krajeva danas će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, najprije na zapadu, a do večeri gotovo svugdje. Lokalno obilnija oborina moguća je ponajprije u zapadnim krajevima, dok su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom najvjerojatniji poslijepodne u Dalmaciji. Navečer, uz pad temperature, u višem gorju susnježica i snijeg.

Vjetar će biti slab do umjeren, južni i jugoistočni, u gorju i jak, a u središnjim predjelima sjeveroistočni. Na Jadranu jugo, umjereno i jako, ponegdje i olujno.

Najviša dnevna temperatura od 10 do 15, a u istočnoj Hrvatskoj i Dalmaciji između 16 i 20 °C.
Upozorenja meteoalarma vrijede za cijelu Hrvatsku, osim krajnjeg istok, a na obali su, osim obilne kiše, moguće i bujične poplave te jak vjetar, prenosi Index.

I sutra će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, mjestimice s kišom, lokalno i pljuskovima s grmljavinom, osobito u Dalmaciji. U najvišem gorju moguća je i slaba susnježica i snijeg. Najviša dnevna temperatura između 11 i 16 °C, u gorskim predjelima niža.

foto: arhiva
sjever.hr/index.hr
13.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.