Now Reading:
Organizatori WRC Croatia Rallyja: „Ovo su strašne stvari, važno je zadržati mirnu glavu”
Full Article 2 minutes read

Organizatori WRC Croatia Rallyja: „Ovo su strašne stvari, važno je zadržati mirnu glavu”

Tijekom trening vožnje uoči natjecanja WRC Croatia Rally oko 12:40 došlo je do strašne nesreće te slijetanja vozila s lokalne ceste 2201 u Loboru.

Hrvatski auto i karing savez i organizator WRC Croatia Rallyja obratili su se medijima povodom nesreće.

-Nažalost, radi izlijetanja došlo je do nesreće u kojoj je preminuo irski vozač i prvak, svjetski prvak u super2000 kategoriji prije desetak godina Craig Breen. Tek nakon obdukcije znat ćemo razlog smrti. Ovo se rijetko događa, ovakve tragične nesreće – rečeno je na početku pressice.

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner rekao je kako ih je vijest o smrti vozača sve presjekla.

-On je bio jedan od uzora, istraga traje. Traje istraga FIA-a, mi smo njihov član. Naravno, nastojimo povezati što se dogodilo, naše istrage idu u smjeru da se ovakve stvari inače spriječe – rekao je Štetner i dodao:

Važno je da zadržimo mirnu glavu, da izrazimo sućut obitelji, ovo su strašne stvari. Nastojimo saznati što se dogodilo. Duboko smo potreseni – poručio je na kraju Štetner.

Momčad Hyundai Motorsport potvrdila je još ranije Index.hr-u kako je u nesreći u Loboru prilikom trening vožnje pred nastup na Croatia Rallyju poginuo njezin vozač Irac Craig Breen (33).

-Hyundai Motorsport duboko ožalošćen potvrđuje kako je vozač Craig Breen danas izgubio život u nesreći tijekom testiranja za nastup na Croatia Rallyju. Suvozač James Fulton ostao je neozlijeđen u nesreći koja se dogodila netom nakon podneva. Hyundai Motorsport nema namjeru detaljnije komentirati ovu nesreću – objavila je momčad nesretnog irskog vozača, a prenosi Index.

sjever.hr/index.hr
13.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.