Now Reading:
Organizatori WRC Croatia Rallyja: „Ovo su strašne stvari, važno je zadržati mirnu glavu”
Full Article 2 minutes read

Organizatori WRC Croatia Rallyja: „Ovo su strašne stvari, važno je zadržati mirnu glavu”

Tijekom trening vožnje uoči natjecanja WRC Croatia Rally oko 12:40 došlo je do strašne nesreće te slijetanja vozila s lokalne ceste 2201 u Loboru.

Hrvatski auto i karing savez i organizator WRC Croatia Rallyja obratili su se medijima povodom nesreće.

-Nažalost, radi izlijetanja došlo je do nesreće u kojoj je preminuo irski vozač i prvak, svjetski prvak u super2000 kategoriji prije desetak godina Craig Breen. Tek nakon obdukcije znat ćemo razlog smrti. Ovo se rijetko događa, ovakve tragične nesreće – rečeno je na početku pressice.

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner rekao je kako ih je vijest o smrti vozača sve presjekla.

-On je bio jedan od uzora, istraga traje. Traje istraga FIA-a, mi smo njihov član. Naravno, nastojimo povezati što se dogodilo, naše istrage idu u smjeru da se ovakve stvari inače spriječe – rekao je Štetner i dodao:

Važno je da zadržimo mirnu glavu, da izrazimo sućut obitelji, ovo su strašne stvari. Nastojimo saznati što se dogodilo. Duboko smo potreseni – poručio je na kraju Štetner.

Momčad Hyundai Motorsport potvrdila je još ranije Index.hr-u kako je u nesreći u Loboru prilikom trening vožnje pred nastup na Croatia Rallyju poginuo njezin vozač Irac Craig Breen (33).

-Hyundai Motorsport duboko ožalošćen potvrđuje kako je vozač Craig Breen danas izgubio život u nesreći tijekom testiranja za nastup na Croatia Rallyju. Suvozač James Fulton ostao je neozlijeđen u nesreći koja se dogodila netom nakon podneva. Hyundai Motorsport nema namjeru detaljnije komentirati ovu nesreću – objavila je momčad nesretnog irskog vozača, a prenosi Index.

sjever.hr/index.hr
13.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.