Now Reading:
Liječnici zadovoljni nakon dugog sastanka – plaće idu gore!
Full Article 2 minutes read

Liječnici zadovoljni nakon dugog sastanka – plaće idu gore!

Sastanak Plenkovića i liječnika koji su zaprijetili generalnim štrajkom počeo je oko 11:30 u Banskim dvorima.

Po najavama iz vlade sastanak je trebao završiti prije 14 sati, no nešto prije 14:10 iz vlade su javili da još uvijek traje.

Nakon više od tri sata, oko 14:30, okončan je, i to, kako se čini, dogovorom vlade i liječnika.

Nakon sastanka javnosti su se obratili ministar zdravstva Vili Beroš i predstavnici liječnika koji su bili na pregovorima.

-Plaće će se regulirati na razini novog zakona o svim državnim i javnim službenicima, a specifičnosti za liječnike, poput prekovremenih, će se rješavati Zakonom o radno-pravnom statusu liječnika. Minimalno povećanje će biti oko 70 milijuna eura, no to je bez prekovremenih, moguće da bude i 100 milijuna eura godišnje – rekao je Beroš i dodao:

-Ako kolege nisu vjerovale meni kao ministru, danas, nakon razgovora s premijerom i operativnog rješavanja problema, ja više ne vidim razloga za štrajk. Nakon razgovora na ovoj razini osobno ne vidim razloga za štrajk. Ali naravno da je na tijelima sindikata da odluče – izjavio je Beroš, a donosi Index.

Krešimir Luetić, šef Liječničke komore kaže kako su nakon današnjeg sastanka zadovoljniji nego prije te da će biti još zadovoljniji kada sve bude u Narodnim novinama.

Foto: arhiva
sjever.hr/index.hr
11.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.