Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA: Uživajte u uglavnom sunčanom petku – već za vikend to će se promijeniti
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA: Uživajte u uglavnom sunčanom petku – već za vikend to će se promijeniti

Iako će jutro ponovno biti hladno, u unutrašnjosti mjestimice s mrazom, dan će biti pretežno ili djelomično sunčan u čemu svakako probajte uživati jer, sudeći prema prognozi, već za vikend stiže kiša.

Prognostičari kažu kako nas prema kraju dana očekuje porast naoblake sa sjevera, a prema prognozi DHMZ-a u subotu bi u unutrašnjosti mjestimice mogla pasti i kiša.

U petak će vjetar biti većinom slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a na moru zapadni i sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu bit će od -4 do 1, na moru od 3 do 8, a najviša dnevna kretat će se uglavnom od 10 do 15 °C.

Biometeorološke prilike će na većem dijelu zemlje biti razmjerno povoljne. Jutro će biti hladno, pa prognostičari upozoravaju na adekvatnu zaštitu. Uz pretežno sunčano vrijeme, meteoropati će biti dobrog raspoloženja i primjerene koncentracije.

U drugom dijelu dana i u noći na subotu, najosjetljiviji meteoropati i kronični bolesnici mogu osjećati manje tegobe uzrokovane vremenom koje se najviše mogu osjetiti u zapadnim predjelima zemlje.

www.sjever.hr / DHMZ
07.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.