Now Reading:
Međimurska županija nastavlja bilježiti odlične turističke rezultate koji potvrđuju da je predvodnik kontinentalnog turizma
Full Article 1 minutes read

Međimurska županija nastavlja bilježiti odlične turističke rezultate koji potvrđuju da je predvodnik kontinentalnog turizma

Međimurska županija u siječnju je nastavila bilježiti odlične turističke rezultate koji ju potvrđuju kao predvodnika kontinentalnog turizma.

Naime, prema podacima Državnog zavoda za statistiku Republike Hrvatske rezultati ostvareni u turizmu u siječnju ove godine značajno – na nacionalnoj razini – premašuju isto razdoblje protekle godine, a među regijama sa sjevera Međimurska županija visoko je rangirana sa 6.171 dolaskom, odnosno 14.170 noćenja.

Za usporedbu, najbolje rezultate ima Krapinsko-zagorska županija gdje je ostvareno 12.468 dolazaka, odnosno 29.719 noćenja. Varaždinska županija bilježi 4.544 dolazaka te 11.292 noćenja, zatim Bjelovarsko-bilogorska županija (1.984 dolaska te 6.378 noćenja) te Koprivničko-križevačka i Virovitičko-podravska županija koje su ostvarile nešto više od 700 dolazaka gostiju, odnosno između 1.500 i 2.200 noćenja tijekom siječnja 2023. godine.

Turistička zajednica Međimurske županije kontinuirano zadnjih godina, usprkos pandemiji, bilježi porast dolazaka i noćenja. Rezultati su to nastojanja i dugogodišnjeg predanog rada Međimurske županije i njezine Turističke zajednice na stvaranju sadržaja te na razvijanju održivog turizma što je nedavno okrunjeno i srebrnom oznakom renomirane svjetske udruge Green Destination.

www.sjever.hr / FB Međimurska županija
06.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.