Now Reading:
Vršnjačkom nasilju nema kraja, dječaku slomili obje podlaktične kosti! Ogorčena majka tvrdi da unatoč svim prijavama škola ne želi ništa poduzeti
Full Article 2 minutes read

Vršnjačkom nasilju nema kraja, dječaku slomili obje podlaktične kosti! Ogorčena majka tvrdi da unatoč svim prijavama škola ne želi ništa poduzeti

Novi slučaj vršnjačkog nasilja zbio se u utorak u Belišću. U sukobu s vršnjacima iz razreda 13-godišnjem, učeniku 7. razreda OŠ Ivana Kukuljevića u Belišću, slomljene su obje podlaktične kosti desne ruke.

Bio je to, rekla je za Jutarnji list njegova majka, vrhunac sedmogodišnjeg psihičkog maltretiranja njihova sina od strane iste skupine dječaka.

-Sin je poslije nastave došao do svoga bicikla, kada su mu prišla petorica dječaka iz razreda koji ga od početka školovanja imaju na piku i sustavno psihički maltretiraju, provociraju, vrijeđaju… I sada su isto učinili, okružili su ga, vrijeđali i htjeli su mu skinuti sajlu za kočnicu. Sin je u jednom trenutku pustio bicikl i povijao jednog od njih, koji je bacio svoju torbu na tlo. Moj sin je došao do torbe i dva puta udario u nju, a kada se okrenuo i pošao prema biciklu, ovaj dječak mu je dotrčao s leđa i snažno ga gurnuo tako da je pao na ruke i počeo jako plakati od boli koju je osjetio. U bolnici se pokazalo da su slomljene obje podlaktične kosti – prepričala je dječakova majka što se zbilo, prema onome što joj je sin ispričao.

Roditelji su otišli u školu na razgovor s ravnateljem koji je rekao kako oni nisu zvali policiju, ali da će im poslati svoj zapisnik.

-Nisu ništa prijavili ni socijalnoj službi, ali nismo se tome ni nadali, jer maltretiranje našeg sina traje od početka školovanja, ali škola očito ne može ili ne želi ništa promijeniti unatoč svim našim prijavama i zahtjevima da to nasilje prestane. Našem je sinu samopouzdanje na nuli, vidno je tužan, nezadovoljan, frustriran, bude i ljut – poručila je majka.

Majka je rekla kako do sada nije bilo fizičkog nasilja, a sada ne zna kako će se njezino dijete nakon praznika vratiti u školu, u isti razred s dečkima koji su ga napali. Potvrdila je i da će dječak koji ga je napao dobiti strogi ukor.

Do više informacija Jutarnji je pokušao doći i od škole, odnosno ravnatelja, ali se na njihove pozive nitko nije javljao, dok PU osječko-baranjska istražuje slučaj.

Foto: ilustracija
sjever.hr/jutarnji.hr
06.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.