Now Reading:
Nova vizura centra Stubičkih Toplica – Na nekadašnjem zapuštenom zemljištu kod općinske zgrade niknut će novo javno parkiralište i zelena površina
Full Article 2 minutes read

Nova vizura centra Stubičkih Toplica – Na nekadašnjem zapuštenom zemljištu kod općinske zgrade niknut će novo javno parkiralište i zelena površina

Na sveopće zadovoljstvo mještana Stubičkih Toplica, a zahvaljujući vrijednoj intervenciji Općine, centar Stubaka poprimio je novu vizuru.

Naime, tijekom ljeta prošle godine Općina je otkupila zemljište u neposrednoj blizini općinske zgrade koje je godinama stajalo zapušteno i zaraslo te nagrđivalo centar mjesta. Kako je objasnio načelnik Stubičkih Toplica, Josip Beljak riječ je o otprilike 1100 kvadratnih metara zemljišta na kojem je stajala kuća s nekoliko pripadajućih manjih gospodarskih objekata.

– To derutno zdanje godinama je dominiralo centrom i nagrđivalo vizuru središta naše općine. Krenuli smo u postupak otkupa prvenstveno s ciljem kako bi našim mještanima, ali i mnogobrojnim gostima koji nas posjećuju tijekom cijele godine, a posebice tijekom održavanja naših značajnih manifestacija, bilo ugodnije i ljepše – rekao je načelnik Beljak te otkrio kako je čišćenjem parcele odnosno micanjem objekata i drveća dobivena lijepa površina, čije pravo i završno uređenje tek predstoji.

– Plan nam je na jednoj polovici tog zemljišta izgraditi javno parkiralište, budući da u samom centru nema nijednog parkirališnog mjesta koje je u vlasništvu Općine, a manjak parkirališnih mjesta predstavlja nam velik problem, posebice tijekom vikenda. Isto tako, plan nam je drugi dio površine pripojiti dječjem igralištu čime ćemo dobiti još jednu zelenu površinu s određenim sadržajima, kako za one najmlađe tako i za naše starije mještane – objasnio je načelnik Beljak.

Dodao je i kako Općina ima u planu još ove godine napraviti kompletnu projektnu dokumentaciju te ishoditi sve potrebne dozvole kako bi se početkom sljedeće godine moglo krenuti s realizacijom projekta.

www.sjever.hr
06.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.