Now Reading:
Župan Stričak oštro o SDP-u: Ti gradski cendravci su štetočine koje su već sad grad Varaždin koštali 400 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Župan Stričak oštro o SDP-u: Ti gradski cendravci su štetočine koje su već sad grad Varaždin koštali 400 milijuna kuna

Nakon prošlog, uglavnom mirnog tjedna i predaje lista za izvanredne izbore za varaždinsko Gradsko vijeće, predizborna se kampanja zahuktava, a retorika postaje sve oštrija.

Iako su varaždinski župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Neven Bosilj dosad u svemu uglavnom postizali dogovor i dobro surađivali, u srijedu se dogodio rijedak slučaj da je župan bio nešto žešći odgovarajući na Bosiljevu kritiku, odnosno izjavu da je HDZ jedan od krivaca za prijevremene izbore.

-Gradonačelnik Bosilj je izjavio da su u ove izbore uključeni represivni organi, a ja se s tom njegovom izjavom slažem. Oni su oduvijek bili uključeni u korist SDP-a – kazao je Stričak i nastavio:

-Sjetimo se prošlih izbora, kada je SDP pozivao građane na prosvjede zbog slučaja „psihijatar”. Znate li kako je taj slučaj završio? Sjetimo se izbora prije toga, kada su kao njihovom predsjedniku mladeži Luki Zrinskom upućene prijetnje – „smrt te čeka”. Zna li itko kako je taj slučaj završio?Sjetimo se i slučaja na izborima prije toga, slučaja „Bajsić”. Zna li itko kako su ti slučajevi završili?Znači oduvijek je, od kako se održavaju lokalni izbori na području Grada Varaždina ili Varaždinske županije, uključen i represivni organ ili organi, ali u korist SDP-a – rekao je župan.

Osvrnuvši se na priče o Bosiljevoj ostavci, Stričak je kazao da je aktualni gradonačelnik to sam naglašavao, govoreći da je njemu svega dosta te da je to poticao sam, a ne netko drugi.

-I sad dolazimo do onoga ključnog, zbog čega su danas održali pressicu. Naime, nisam vidio da je itko od medija zadnjih dana pisao koliko će koštati izgradnja novog pročistača. Prošle godine su bila određena privođenja na području Grada Varaždina. Prije par dana je taj novi postupak završen i izgradnja pročistača će koštati 100 milijuna kuna više. Sanacija bala je prije godinu i pol koštala 100 milijuna kuna, danas 216 milijuna kuna, a još uvijek nije riješeno pitanje o interventnom zbrinjavanju otpada i koncesija, znači još nekih stotinu milijuna dodatno – istaknuo je Stričak.

Spomenuo je i Kućansku rampu podsjetivši da je prošle godine ministar Oleg Butković došao u Varaždin, održao sastanak s gradonačelnikom i zamolio ga da izda građevinsku dozvolu, da se osiguraju sredstva.

-Dan danas nema ni „l” od lokacijske, a kamoli građevinske dozvole, što znači dodatnih još nekih 100 milijuna kuna. Ti gradski cendravci, osim što non-stop cendraju da ih nitko ne voli i ne razumije, da je njima teško, ne samo da su cendravci, nego su i štetočine koje su već sad grad Varaždin koštale 400 milijuna kuna – oštar je bio Stričak.

Na kraju, komentirao je i transkripte objavljene u tjedniku Nacional.

-Razgovaraju Čehok, Bunić i Avar u srpnju prošle godine, tek u kolovozu je raspisan natječaj za sanaciju bala, a u studenome se znao izvođač i koliko to košta. Zanima me tko je to u Varaždinu, osim SDP-a i represivnih tijela, vidovit – zaključio je Anđelko Stričak.

a.kučić/sjever.hr
05.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.