Now Reading:
U klanječkoj Lučelnici otvoreno novouređeno dječje igralište – gradonačelnik Brlek: Cilj nam je da sva naselja dobiju ovakvo mjesto za igru naših najmlađih
Full Article 3 minutes read

U klanječkoj Lučelnici otvoreno novouređeno dječje igralište – gradonačelnik Brlek: Cilj nam je da sva naselja dobiju ovakvo mjesto za igru naših najmlađih

Na radost onih najmlađih, u srijedu je na području grada Klanjca, točnije u naselju Lučelnica, iza zgrade tamošnje područne škole, prigodnom svečanošću otvoreno novouređeno dječje igralište.

Izgradnja samog igrališta sufinancirana je u sklopu operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” LAG-a Zagorje-Sutla.

Naglasivši kako mu je iznimno drago što je projekt izgradnje igrališta realiziran, ključeve igrališta djeci je predao gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, čime im je i službeno, igralište predano na korištenje. Napomenuo je pritom gradonačelnik i kako je to bilo jedno od njegovih predizbornih obećanja, tako da je radost realiziranim još veća.

– Mi smo ovaj projekt prijavili na natječaj LAG-a Zagorje-Sutla i na svu sreću smo prošli. Projektna vrijednost ovog igrališta je bila 55 tisuća eura, međutim na javnom pozivu za izgradnju smo dobili ponudu na 41 tisuću eura, koliko je koštalo samo igralište sa spravama. Trebalo je još dodatno riješiti odvodnju i izgradnju potpornog zida, što nije bilo predviđeno u sklopu projekta, tako da je ukupan iznos cjelokupnog uređenja igrališta 44 tisuće eura. Postavljene su sprave za sve dobne skupine, ali i stol i klupe za roditelje odnosno pratnju djece koja će dolaziti na igralište, koje isto tako ograđeno i u potpunosti sigurno za boravak i igru djece – rekao je gradonačelnik Brlek te pojasnio kako u naselju Lučelnica nije postojalo dječje igralište, a da je njihov cilj da upravo sva naselja na području grada imaju ovakva igrališta odnosno mjesta gdje se djeca mogu igrati i provoditi slobodno vrijeme.

– Nažalost uvijek je problem sa zemljištem jer Grad u svom vlasništvu nema adekvatnog zemljišta na kojem bi mogao graditi igrališta. U ovom smo slučaju, zahvaljujući suradnji sa školom, u čijem je vlasništvu ova parcela, dobili pravo građenja na temelju kojeg smo dobili i građevinsku dozvolu te svu ostalu potrebnu dokumentaciju – rekao je gradonačelnik.

Dodao je i kako je jedan od razloga što je igralište izgrađeno upravo na području Lučelnice i taj što se u to naselje posljednjih nekoliko godina doseljava sve više mladih obitelji pa tako trenutno nema nijedne slobodne kuće ili vikendice za prodaju.

Kao što smo već naveli, projekt je sufinanciran preko mjere LAG-a Zagorje-Sutla, a riječ je o iznosu od 50 tisuća eura, što je potvrdio i Hrvoje Novak, voditelj LAG-a Zagorje-Sutla.

– Izuzetno nam je drago kada kroz svoje intervencije možemo utjecati na poboljšanje lokalne infrastrukture. Također, ovo nije jedina infrastruktura koja se u Klanjcu do sada radila kroz našu mjeru. Naime, prije dvije godine uređen je i park u Klanjcu te ukupna ulaganja u Klanjcu, kroz mjere lokalne razvojne strategije iznose oko 80 tisuća eura – kazao je Novak.

Da je izgradnja ovog igrališta stvarno pun pogodak potvrdili su i oni najmlađi koji su ga veselo okupirali odmah nakon službenog otvorenja. Oduševljenje novouređenim mjestom za igru s prijateljima, nisu krile ni Lucija i Nika, učenice Osnovne škole Antuna Mihanovića Klanjec.

Igralište je super i jako sam sretna što se svi skupa možemo igrati, a najviše mi se sviđaju vrtuljak, tobogani i klackalice – rekla je Lucija, a sa svojom kolegicom složila se i Nika koja je također sretna zbog mnogobrojnih sprava te kako je rekla, često će dolaziti na igralište sa svojim roditeljima.

jmiklauzic/www.sjever.hr
05.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.