Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA: Ne spremajte zimske jakne – osjećaj hladnoće i danas će pojačati jak sjeverac, moguća i kiša
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA: Ne spremajte zimske jakne – osjećaj hladnoće i danas će pojačati jak sjeverac, moguća i kiša

Iako su se mnogi obradovali dolasku pravog proljeća, još nije stiglo vrijeme za pospremanje zimskih jakni. Naime, prognostičari najavljuju da se relativno hladno vrijeme nastavlja i u utorak, a osjećaj hladnoće dodatno će pojačati jak sjeverac u unutrašnjosti te jaka do olujna bura uz obalu.

DHMZ najavljuje da će u većini krajeva i dalje biti vjetrovito te promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Uz više oblaka moguće su slabe oborine, malo kiše na krajnjem jugu i istoku zemlje, a u Lici snijeg, kojeg u prvom dijelu dana može biti i na istoku.

Najsunčanije će biti na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a duž obale jaka i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima, uglavnom podno Velebita. Vjetar će do kraja dana malo oslabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, na Jadranu od 3 do 9, a najviša dnevna od 2 do 8 na kopnu te od 8 do 14 °C duž obale.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno nepovoljne. Bit će hladno, a osjet hladnoće će dodatno pojačavati jak sjeverni vjetar u unutrašnjosti, te jaka do olujna bura uz obalu. Prognostičari upozoravaju na adekvatnu zaštitu, osobito srčane i plućne bolesnike. Nešto više sunčanog vremena na sjevernom Jadranu može pridonijeti lakšem podnošenju tegoba.

www.sjever.hr / DHMZ
04.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.