Now Reading:
Koga to policija uhićuje u Međimurju????
Full Article 2 minutes read

Koga to policija uhićuje u Međimurju????

Prema informacijama koje donosi Jutarnji.hr na području Rijeke i Međimurja u tijeku su pretresi stanova i objekata te najvjerojatnije skora privođenja zbog, kako navodi Jutarnji, sumnje na malverzacije sa sredstvima iz EU fondova.

-Nekoliko je osoba uhićeno, u tijeku je pretres njihovih domova. Istragom su navodno obuhvaćene neke osobe iz riječke gradske uprave, među njima i jedna bivša pročelnica nadležnog gradskog ureda. Osim njih, na meti istražitelja našle su se barem još dvije osobe povezane s jednom međimurskom tvrtkom koja je izvodila radove na projektu vezanom za zbrinjavanje otpada – donosi Jutarnji.

Riječ je o projektu koji je sufinanciran s više od 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova. Prema neslužbenim informacijama, istražitelji EPPO-a sumnjaju da je bilo nezakonitih pogodovanja prilikom samog natječaja za taj posao, kao i da je cijeli projekt na koncu neosnovano preplaćen.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/nova-velika-akcija-europskog-tuziteljstva-uhicenja-u-rijeci-i-medimurju-u-tijeku-pretresi-stanova-15322392

www.sjever.hr 04.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.