Now Reading:
Koga to policija uhićuje u Međimurju????
Full Article 2 minutes read

Koga to policija uhićuje u Međimurju????

Prema informacijama koje donosi Jutarnji.hr na području Rijeke i Međimurja u tijeku su pretresi stanova i objekata te najvjerojatnije skora privođenja zbog, kako navodi Jutarnji, sumnje na malverzacije sa sredstvima iz EU fondova.

-Nekoliko je osoba uhićeno, u tijeku je pretres njihovih domova. Istragom su navodno obuhvaćene neke osobe iz riječke gradske uprave, među njima i jedna bivša pročelnica nadležnog gradskog ureda. Osim njih, na meti istražitelja našle su se barem još dvije osobe povezane s jednom međimurskom tvrtkom koja je izvodila radove na projektu vezanom za zbrinjavanje otpada – donosi Jutarnji.

Riječ je o projektu koji je sufinanciran s više od 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova. Prema neslužbenim informacijama, istražitelji EPPO-a sumnjaju da je bilo nezakonitih pogodovanja prilikom samog natječaja za taj posao, kao i da je cijeli projekt na koncu neosnovano preplaćen.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/nova-velika-akcija-europskog-tuziteljstva-uhicenja-u-rijeci-i-medimurju-u-tijeku-pretresi-stanova-15322392

www.sjever.hr 04.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.