Now Reading:
Održana godišnja skupština – Iza DVD-a Škarićevo je godina bogata aktivnostima
Full Article 2 minutes read

Održana godišnja skupština – Iza DVD-a Škarićevo je godina bogata aktivnostima

Dobrovoljno vatrogasno društvo Škarićevo ove je subote održalo svoju godišnju izvještajnu skupštinu koju je otvorio predsjednik DVD-a Damir Kozina, a kojoj je prisustovao i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Riječ je o Društvu koje djeluje od 1981. godine odnosno već pune 42 godine. U njegovim redovima nalazi se 45 članova, a od ukupnog broja članova u društvu djeluju 23 operativna člana, 15 izvršnih članova, šest ostalih članova i jedan pomažući član. Prema strukturi osposobljenosti za vatrogasna zvanja Društvo raspolaže s 11 članova osposobljenih za vatrogasca, 15 članova osposobljenih za zvanje vatrogasac I. klase, dva člana koji su vatrogasni dočasnici, 16 članova vatrogasnih dočasnika I. klase i jedan vatrogasni časnik I klase.

Četiri člana Društva položila su stručni ispit za vatrogasca sa posebnim ovlastima i odgovornostima. Dva člana osposobljena su za rukovanje motornom pilom, a isto tako dva su člana osposobljena za rukovanje aparatima za zaštitu dišnih organa.

Izvještaj o radu podnio je zapovjednik Daniel Vinski. Istaknuto je kako je tijekom protekle godine DVD Škarićevo imalo pet intervencija koje su sve uspješno odrađene, a uz to su sudjelovali i na drugim raznim aktivnostima kao što su Hodočašće vatrogasaca u svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, čuvanje Isusovog groba u Župnoj crkvi Petrovsko, sudjelovali su u dvije javno – pokazne vježbe, a kroz godinu održano je i nekoliko radnih akcija.

Kroz prošlu godinu održali su i predavanje i prezentaciju vatrogasne djelatnosti, opreme i vozila učenicima Osnovne Škole Augusta Cesarca Krapina, u Područnoj školi Škarićevo nakon čega su uspjeli oformiti i jednu ekipu djece s desetak članova. Također su se uključili i u osiguranje prilikom održavanja raznih gradskih manifestacija.

Gradonačelnik Gregurović pohvalio je njihov rad i djelovanje, a osobito što se krenulo s radom s djecom jer oni su budućnost. Ujedno je obećao i rješavanje problema vozila. Poželio im je još mnogo uspješnih godina uz što manje intervencija i nepogoda.

www.sjever.hr
04.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.