Now Reading:
Službeni posjet Općine Kumrovec pobratimljenoj Općini Fažana
Full Article 2 minutes read

Službeni posjet Općine Kumrovec pobratimljenoj Općini Fažana

Delegacija Općine Kumrovec u službenoj je posjeti Fažani u cilju poboljšanja odnosa između pobratimljenih općina uz uključenje civilnog društva i djece iz škola i vrtića, te kulturni turizam kao primjer dobre prakse.

Općine Fažana i Kumrovec pobratimljeni su od 2004. godine, a načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt ističe kako nisu samo općine pobratimljene, već i vatrogasci.

-Posjeta je bila dogovorena oko daljnje suradnje, a isto tako i da rezimiramo prošlih 19 godina naše suradnje pošto nam je sljedeće godine 20. godišnjica. Poveznica koja spaja ove dvije Općine jesu kulturni turizam i Josip Broz Tito, kroz njihove Brijune i naš muzej koji je jedan od najpoznatijih u Europi – rekao je Šplajt.

Šplajt je rekao kako su tijekom posjeta obišli i sve kulturne znamenitosti u Fažani te su ih domaćini počastili i izletom na Brijune. Između ostalog, dogovorili su daljnju suradnju općina.

-Prošli smo sve teme, od turizma, kulture, projekata, školstva i predškolskog odgoja te su nam ponudili jednu jako dobru daljnju suradnju kroz škole u prirodi – povezivanjem njihovog i našeg vrtića te daljnju suradnju u kulturnom turizmu – zaključio je Šplajt.

Foto: fb Općina Kumrovec
sjever.hr
03.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.