Now Reading:
AKTUALNI SAT KZŽ: Župan Kolar prepustio gradonačelniku Krapine Greguroviću da ga zamijeni na par minuta!!!
Full Article 4 minutes read

AKTUALNI SAT KZŽ: Župan Kolar prepustio gradonačelniku Krapine Greguroviću da ga zamijeni na par minuta!!!

Skupština Krapinsko-zagorske županije kao i svaki put započela je aktualnim satom na kojem su vijećnici imali pitanja za župana Željka Kolara.

Aktualni sat otvorila je Ana Kruhak (HDZ) koja je komentirala radove na aglomeraciji Marija Bistrica – Zlatar Bistrica gdje je jučer održan i mirni prosvjed. Kazala je kako ljudi više nemaju strpljenja te je napomenula kako su kašnjenja radova duža od godinu dana.

Župan je kazao kako je tema aglomeracije na Skupštinama spomenuta nekoliko puta, ali da Županija nema nikakvu nadležnost nad aglomeracijom. Očigledno je da je problem puno veći i vezan je za izvođača radova kao i uz cijene na tržištu koje su u vrijeme sklapanja ugovora bile niže nego što su sada. Dodao je da apelira na Zagorski vodovod i izvođača radova da se aglomeracija završi što prije.

Romeo Vincelj ( Nezavisni)postavio je županu pitanje vezano za cestu u Krapini koja vodi prema Domu zdravlja, a koja je trebala biti sanirana do kraja 2022. godine. S obzirom da je od tada prošlo dvije godine, Vincelja je zanimalo hoće li ta cesta ići u sanaciju, a uz županu pitanje je uputio i vijećniku Zoranu Greguroviću (HDZ) koji je gradonačelnik Krapine odnosno zanimalo ga je da li su se dogovorili ili se čeka novi župan da se ta cesta završi, pa bilo da to bude Gregurović ili Kolar.

Župan je kazao kako on i gradonačelnik Gregurović imaju jako dobru suradnju, a zbog te suradnje zamolio je Gregurovića da odgovori vijećniku Vincelju. Gregurović je odgovorio kako je ugovor za sanaciju ceste sklopljen s tvrtkom Colas i kao će ta cesta biti gotova do kraja godine

Laura Cajhen (HDZ) osvrnula se na vrtiće i zanimalo ju je da li županija planira povećanje cijena vrtića preuzeti na sebe.

Kolar je odgovorio kako ne razmišljaju da bi preuzeli povećanje cijena vrtića na sebe koji su u nadležnosti gradova i općina. Kako županija ulaže dosta u obrazovanje, ne može preuzeti i sufinanciranje povećanja cijena. Koliko zna gradonačelnici i načelnici su u dogovorima sa roditeljima i oni su povećali svoj udio kako bi roditeljima ostala ista cijena.

Vladimir Pleško (HDZ) je svoje pitanje fokusirao na obrazovanje odnosno vezano uz regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu koji se trenutno gradi u Zaboku. Zanimala ga je cijena koja je prvotno bila i kakva je cijena sada odnosno koliki će biti ukupni troškovi s obzirom na povećanje svih cijena i hoće li se ispoštovati rokovi? Prije svega tu je Pleško naglasio gradnju dvorane za što je, ističe, već sada vidljivo da radovi u odnosu na najavljene termine kasne. U konačnici je postavio pitanje radi li se o možda preskupom projektu?

Župan je vijećniku Plešku odgovorio kako bi za to pitanje trebao više od sat vremena i da će detaljan odgovor dobiti pisanim putem.

Zorana Gregurovića (HDZ) zanimalo je zemljište koje je ustupljeno gospodinu Andabaku, a radi se o 30 tisuća kvadrata u Stubičkim Toplicama, na kojem se već 15 godina ne radi ništa. Njegovo pitanje bilo je da li je otišla prijavnica na natječaj Ministarstva turizma i sporta, ako je otišla što je prijavljeno. Ako ništa nije prijavljeno, zašto nije, a ako ništa nije prijavljeno i ništa se ne misli poduzeto, što je sa tih 30 i nešto tisuća kvadrata zemljišta koji stoje i koje je gospodin Andabak opteretio hipotekama, vezano za projekte u Daruvaru – pitao je gradonačelnik Krapine.

Župan je kazao kako je projekt prijavljen, a detaljan odgovor dobiti će, također, pisanim putem.

Davor Kljak (Reformisti) napomenuo je kako se u Krapinsko-zagorskoj županiji planira asfaltirati ceste u dužini od 60 km i zamolio je župana da se osvrne na tempo radova.

Župan je odgovorio kako bi mu na ovo pitanje, također, trebalo više od sat vremena i da će se detaljan odgovor svim vijećnicama i vijećnicima poslati u pisanom obliku.

msopek/sjever.hr
03.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.