Now Reading:
Održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Preloga – Na dnevnom redu važne gradske teme
Full Article 3 minutes read

Održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Preloga – Na dnevnom redu važne gradske teme

U Gradskoj vijećnici Grada Preloga održana je 11. po redu sjednica Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o 22 točke dnevnog reda.

Na aktualnom satu vijećnici su postavljali pitanja na koja je odgovarao gradonačelnik Ljubomir Kolarek. Zdravko Kvakan tako je postavio pitanje o postavljanju brzog optičkog interneta na području Juga u Prelogu te o prometnom rješenju raskršća ulica Franje Glada i Antuna Mihanovića. Ana Vojsk Kemec postavila je pitanje o nezakonitom krčenju šuma kod šljunčare u Cirkovljanu te o dinamici izgradnje ceste koja spaja mjesto Cirkovljan i cestu uz HE Dubrava i dinamici radova na području Cirkovljana. Mario Horvat postavio je pitanje o eksploatacijskom polju Cirkovljan te o nezakonitim radnjama na tom području koje je utvrdio Državni inspektorat te o načinu uređenja i korištenja šljunčara na tom području.

Margit Mirić zanimalo je uređenje ulica u Draškovcu, a posebno Zelene ulice te je postavila i pitanje o stanju i tijeku radova na projektu AAT Geothermae. Anica Antolek Hrgar postavila je pitanje o stavu gradonačelnika, a vezano uz problematiku osnivačkih i vlasničkih prava u Županijskoj bolnici Čakovec. Postavila je i pitanje o stanju provedbe planiranih projekata na području Preloga (dogradnja Srednje škole Prelog, izgradnja dvorane uz teniske terene). Nikolu Madića interesirao je pak tijek radova na zaobilaznici Preloga te na postavljanju umjetne trave u preloškom Parku Mladosti. Vijećnik Mario Vrbanec postavio je pitanja o aktivnostima na uređenju željezničke postaje u Čehovcu te o mogućem formiranju čestica za nova građevinska zemljišta u Čehovcu. Josip Novak postavio je pitanje o uređenju Marine Prelog, odnosno o nezadovoljstvu ljudi uređenjem tog prostora. Vijećnik Novak postavio je i pitanje o ponudi goriva, konkretno plavog diesela na benzinskim postajama u Prelogu. Vijećnica Ivana Martinec Novak postavila je pitanje o uređenju starih, oronulih pročelja na području Preloga.

Nakon aktualnog sata, na dnevnom se redu našlo Izvješće o radu gradonačelnika za prošlih šest mjeseci, zatim prijedlozi odluka o prihvaćanju obračuna Proračuna Grada za 2022. godinu, o utvrđivanju i raspodjeli rezultata te pokriću manjka Proračuna za 2022. godinu, a raspravljalo se i o izvješćima o radu gradskih institucija. Iz sažetka Računa prihoda i rashoda vidljivo je da su u izvještajnom razdoblju ostvareni ukupni prihodi i primici od 54.741.284,64 kune te realizirani ukupni rashodi i izdaci od 53.825.537,73 kune, te je rezultat izvještajnog razdoblja višak prihoda u iznosu od 915.746,91 kunu.

Gradsko vijeće donijelo je odluke o prihvaćanju izvješća o izvršenju Programa građenja i Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2022. godinu, izvješća o izvršenju programa javnih potreba u sportu i kulturi te o izvršenju Odluke o socijalnoj skrbi Grada u 2022. godini, zatim se raspravljalo o prijedlozima odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja područja između ulica Nikole Tesle i Konopljišće u Prelogu, o izmjeni Odluke o pravu na jednokratnu novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta te o prihvaćanju Izvješća o broju sklopljenih ugovora i utrošenim sredstvima u skladu s Odlukom o subvencioniranju stambenih kredita mladim obiteljima s područja Grada za 2022. godinu. Također je donijeta i Odluka o darovanju nekretnine na području k.o. Sveti Juraj u Trnju.

www.sjever.hr
02.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.