Now Reading:
Općina Cestica u suradnji s partnerima iz četiri države u projektu od 148 tisuće eura
Full Article 1 minutes read

Općina Cestica u suradnji s partnerima iz četiri države u projektu od 148 tisuće eura

Općina Cestica u suradnji s partnerima iz Italije, Njemačke, Slovenije i Mađarske provodi važan projekt čiji je cilj umrežavanje gradova i općina kako bi mogli što kvalitetnije odgovoriti na potencijalne krizne situacije.

Riječ je o projektu “BEYOND” – CERV Network of towns project (Rural Communities pushing BEYOND COVID-19) vrijednom 148 tisuća eura koji će se provoditi u naredne dvije godine, a predstavljen je u dvorani Kulturnog centra u Cestici.

-Cilj samog projekta je umrežavanje gradova i općina i upoznavanje s mjerama koje su se provodile u vrijeme korone te na temeljima tih iskustava kroz međusobnu suradnju reagirati na eventualne krizne situacije koje mogu nastati, a kako bi se što kvalitetnije i reagiralo i zaštitilo stanovništvo – rekao je načelnik Cestice Mirko Korotaj.

Projekt je predstavio Patrick Galevski, a predstavili su se i ostali sudionici u projektu – općine Cavriago i Usseaux iz Italije, Heiningen iz Njemačke i Ormož iz susjedne Slovenije. Uz njih, u projektu sudjeluju i Zavod Sopotniki, zavod za međugeneracijsku solidarnost iz slovenske Sežane i Sasd es tersege terulet- es humanfejlesztesi nonprofit korlatolt felelossegu tarsasag iz Mađarske.

www.sjever.hr / cestica.hr
02.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.