Now Reading:
Zamjenica Zagorec na otvorenju novih modernih teniskih terena u Jalžabetu: U posljednje dvije godine izdvajanja za sport povećali smo za gotovo 100 posto!
Full Article 2 minutes read

Zamjenica Zagorec na otvorenju novih modernih teniskih terena u Jalžabetu: U posljednje dvije godine izdvajanja za sport povećali smo za gotovo 100 posto!

Varaždinska županija bogatija je za moderne teniske terene s kvalitetnom podlogom i rasvjetom, a njihovom je otvorenju u Jalžabetu prisustvovala i zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec.

Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo 830.000 kuna ili nešto više od 110 tisuća eura, koja je sufinancirana sredstvima Ministarstva turizma i sporta.

Zamjenica Zagorec čestitala je Općini te zahvalila Ministarstvu turizma i sporta, koje je putem natječaja iz 2022. godine financijsku podršku dalo za još dva programa, uređenje „outdoor fitnessa“ u Gradu Lepoglavi te zamjenu poda u dvorani Osnovne škole Vidovec.

-Varaždinska županija je svjesna važnosti sporta, za koji smo u posljednje dvije godine izdvajanja povećali za gotovo 100 posto. Cilj je ravnomjerno razvijati sport na cijelom području županije. Stoga je svako ulaganje u sportsku infrastrukturu dobrodošlo i za svaku pohvalu. Sport okuplja i spaja ljude, on je nositelj društvene i sportske aktivnosti i drago nam je kad se u njega uključuju sve generacije, posebice djeca i mladi jer time usvajaju zdrave životne navike – istaknula je Zagorec.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak istaknuo je da je politika Vlade Republike Hrvatske i njegovog ministarstva na konkretan način pomoći lokalnoj zajednici u izgradnji ili obnovi sportske infrastrukture.

-Ovo je sigurno jedna od najmodernijih teniskih podloga u Hrvatskoj. Važno je da ovakvim projektima pomognemo lokalnoj zajednici kako bi svi imali jednake uvjete za razvoj sporta, a ne samo velike sredine i gradovi – napomenuo je Družak.

www.sjever.hr / varazdinska-zupanija.hr
01.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.