Now Reading:
Konstituirano Dječje vijeće Općine Bedekovčina – Za dječjeg gradonačelnika izabran Luka Jambrek
Full Article 2 minutes read

Konstituirano Dječje vijeće Općine Bedekovčina – Za dječjeg gradonačelnika izabran Luka Jambrek

U prostorijama Općine Bedekovčina održana je konstituirajuća sjednica četvrtog saziva Dječjeg općinskog vijeća Bedekovčina. Sjednici su nazočili svi izabrani dječji vijećnici i vijećnice, njih osmero, načelnik Bedekovčine Darko Ban, predstavnica Osnovne škole Bedekovčina, pedagoginja Silvija Ilić te voditeljica Dječjeg vijeća, Ljubica Gorički.

Nakon pozdrava, načelnik Ban predstavio je općinu i iznio neke zanimljivosti među kojima i da su najmnogoljudnija općina na području Krapinsko – zagorske županije te peti po veličini teritorija, okruženi s devet gradova i općina, redom dobrih susjeda i suradnika. Napomenuo je isto tako da status Općina prijatelj djece Općina ima od 2016. godine i trenutno se izdvaja 1/3 sredstava proračuna za potrebe djece. Također, istaknuo je kako se kreće s izgradnjom dječjih igrališta u Keblu i Križanču, a cilj je da igralište dobije svako naselje u općini.

Voditeljica Dječjeg vijeća, Ljubica Gorički obnaša tu volontersku dužnost temeljem edukacije koju je prošla u organizaciji Saveza Društava Naša djeca, a vodila je sjednicu do izbora dječjeg načelnika/načelnice.

Kandidaturu za mjesto dječjeg načelnika/načelnice istaknulo je petero vijećnika odnosno vijećnica. Svi kandidirani su iznijeli kako sebe vide na tom mjestu i zbog čega su se kandidirali. Nakon toga provedeno je tajno glasovanje. Po prebrojavanju glasova utvrđeno je da mjesto dječjeg načelnika pripada Luki Jambreku iz Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički, a mjesto zamjenice Franki Osrečak iz Osnovne škole Bedekovčina.

Novoizabrani dječji načelnik i zamjenica ponosno su zahvalili na glasovima te je napomenuto kako će se sljedeća sjednica održati 11. travnja s ciljem donošenja programa rada DOV-a.

www.sjever.hr
02.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.