Now Reading:
Što se to događa u Puli? Nisu dobrodošli ni varaždinski tamburaši, a čelni čovjek Grada tvrdi: Nije riječ o zabrani
Full Article 2 minutes read

Što se to događa u Puli? Nisu dobrodošli ni varaždinski tamburaši, a čelni čovjek Grada tvrdi: Nije riječ o zabrani

Nakon zabrane srpskih narodnjaka u Puli, ništa ni od koncerta tamburaša. Naime, popularnim varaždinskim Mejašima Grad Pula otkazao je koncert 1. srpnja u Domu sportova na Kaštelu.

Iz tamburaškog benda se čude zabrani i kažu da promoviraju hrvatsku glazbu, a da su u Puli i Istri nastupali puno puta, a pulski gradonačelnik Filip Zoričić uzvraća da nije riječ o zabrani, nego odluci Povjerenstva zaduženog za sva događanja u povijesnim prostorima grada – donosi RTL Danas koji je razgovarao s čelnim čovjekom Grada.

-Nisu zabranjeni, ponovit ćemo ono što je i Povjerenstvo izjavilo i iza čega stojimo kao grad. Imamo Povjerenstvo koje nas svoj način procjenjuje prema kriterijima i pravilniku iz 2014. godine i prema kalendaru mnogih događanja ove sezone što će biti u kojem od tih povijesnih prostora. Povjerenstvo stoji iza svoje odluke – rekao je Zoričić za RTL Danas.

Kaže i kako ovo nije ništa osobno te da je lani upoznao Mejaše s kojima je lijepo razgovarao, no da je Povjerenstvo to koje donosi odluku prema kriterijima iz 2014. godine.

-Zadnjih devet godina imate događaje koji se nisu održavali – rekao je Zoričić koji je na pitanje mogu li tražiti novi datum odgovorio:

-Vidjet ćemo, oni kao organizator razgovaraju s Povijesno pomorskim muzejem koji onda šalje na Povjerenstvo. Zadnjih devet godina otkad postoji Povjerenstvo, mnogi događaji zbog termina nisu bili u kalendaru. Zašto se sad stvorila priča zaista ne znam – objasnio je.

Poručio je kako nije riječ o zabrani i kako oni prosuđuju što će biti u javnim prostorima.

-Nitko ne govori o zabrani privatnoj, ja ni svojoj djeci ne mogu zabraniti što da slušaju. Govorimo o kulturnim politikama u javnim prostorima grada Pule i to je sva matematika oko ovog događanja. Nema zabrana, ja sam to jasno rekao, i što se tiče prošlog događaja i ovog događaja – zaključio je pulski gradonačelnik u razgovoru za RTL Danas.

www.sjever.hr / danas.hr
31.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.