Now Reading:
Pod motom “Zdravlje za sve” održan 14. po redu Sajam zdravlja u Krapini
Full Article 3 minutes read

Pod motom “Zdravlje za sve” održan 14. po redu Sajam zdravlja u Krapini

Povodom Svjetskog dana zdravlja u organizaciji patronažnih sestara Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije ispred Pučkog otvorenog učilišta u Krapini održan je tradicionalan, 14. po redu Sajam zdravlja.

Kako je objasnila Biserka Sviben, glavna sestra Doma zdravlja KZŽ, Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. travnja svake godine, a poruka ovogodišnjeg je “Zdravlje za sve”. Glavni cilj Sajma zdravlja je spojiti zdravstveni i nezdravstveni sektor kako bi upozorili ljude na važnost očuvanja zdravlja.

– Poruke s ovog Sajma zdravlja su prevencija bolesti i promocija zdravih stilova života. Kako bismo mogli ostvariti cilj “Zdravlje za sve” potreban nam je jedan zdravi pojedinac koji ima pristup visokokvalitetnim zdravstvenim uslugama kako bi brinuo o sebi, svom zdravlju i zdravlju svoje obitelji, kvalificirani zdravstveni djelatnici usmjereni na pacijenta te kreatori politika koji su se obvezali pružati univerzalnu zdravstvenu zaštitu svima – rekla je Sviben.

Partneri Doma zdravlja KZŽ na 14. Sajmu zdravlja su srednje škole Bedekovčina i Pregrada, Zavod za javno zdravstvo, Zavod za hitnu medicinu, Udruga distrofičara Krapina, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Krapina i Crveni križ.

Sajam je otvorila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek koja je tom prilikom istaknula kako se radi o vrlo važnoj manifestaciji koja prije svega potiče zdrave stilove života.

– Ovo hvalevrijedno događanje promiče preventivne aktivnosti i što sve ono što mi sami možemo učiniti za naše zdravlje kako bi živjeli kvalitetnije. Drago mi je što se okupilo puno ljudi, posebice onih najmlađih jer se upravo zdrave navike života usvajaju od najranije dobi. Ove godine imamo nekoliko važnih kutaka, od kojih je jedan vezan za djecu, drugi za preventivne aktivnosti i ono što nam je jako važno u posljednjih nekoliko godina, to je kutak koji je namijenjen očuvanju mentalnog zdravlja – rekla je Petek dodavši kako ovogodišnje izdanje Sajma zdravlja pokriva sve ono što je aktualno i što je važno za naše zdravlje.

S obzirom da je ovogodišnji Sajam zdravlja između ostalog i uvod u obilježavanje 20. godišnjice rada Doma zdravlja KZŽ, zamjenica Petek iskoristila je priliku te svim djelatnicima Doma zdravlja čestitala okrugli rođendan.

Kako je istaknula i ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan riječ je o velikoj obljetnici, dodavši kako je kroz tih 20 godina Dom zdravlja izrastao u jednu uvaženu i prepoznatljivu zdravstvenu ustanovu.

Osvrnula se i na Sajam zdravlja pojasnivši kako mu se svake godine svi zaposlenici iznova vesele te su sretni što na taj način imaju priliku promovirati zdrav način života.

jmiklauzic/www.sjever.hr
31.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.