Now Reading:
Gradonačelnik Gregurović ugostio ministra graditeljstva s kojim je obišao radove na sanaciji klizišta – Bačić pohvalio broj projekata koji se provode u Krapini
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Gregurović ugostio ministra graditeljstva s kojim je obišao radove na sanaciji klizišta – Bačić pohvalio broj projekata koji se provode u Krapini

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u petak je boravio u radnom posjetu Gradu Krapini. Nakon radnog sastanka s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem i njegovim suradnicima, ministar Bačić u pratnji čelnika Grada obišao je radove na sanaciji klizišta u Crkvenoj ulici.

Ministar Bačić podsjetio je kako je Europska unija za sanaciju štete od oba potresa, i zagrebačkog i petrinjskog, u Fondu solidarnosti iz kojeg se financiraju i projekti na području Grada Krapine, osigurala iznos od 1,3 milijarde eura. Inače, zahvaljujući tim sredstvima, na potresom pogođenim područjima u realizaciji je preko 1320 projekata.

-Pored ovog klizišta koje se financira kroz operativno tijelo te Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Grad Krapina je podnio zahtjeve i za druge projekte kao što je sanacija mosta u gradu i sanacija nerazvrstanih cesta na području grada. Tako da je to jedan doista velik obim projekata koje je potrebno realizirati do kraja lipnja zbog čega sam posebno spomenuo izvođaču radova da doista sukladno rokovima i ugovoru ta sredstva u iznosu od 2,3 milijuna kuna i realiziraju – rekao je Bačić.

Na radnom sastanku, gradonačelnik Gregurović ministra je Bačića upoznao s ostalim projektima koji se odnose na sanaciju oštećenih prometnica i mosta, a osim toga, teme su bile i zahtjev Grada za darovanjem određenih čestica.

-One služe za društvenu namjenu, kao što su igrališta i projekti vatrogasnog centra i oba ta zahtjeva odnosno obje te lokacije će vrlo brzo ići u realizaciju kako bi Grad mogao te projekte i realizirati – poručio je Bačić.

Čelni čovjek Grada Krapine napomenuo je kako se na njihovom području provodi niz projekata financiranih iz Fonda solidarnosti, a kaže i da se u posljednje vrijeme, od kada je Bačić stupio na čelo Ministarstva, puno toga intenziviralo i pokrenulo.

-Projekt na ovom lokalitetu provodi se direktno kroz posredništvo Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, ali se financira iz Fonda solidarnosti kroz Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Ovdje je već i prije bilo klizište koje je prije nekoliko godina sanirano, no nakon potresa se dodatno otvorilo i na ovom parkiralištu kod vjeronaučne dvorane i na samoj cesti – opisao je Gregurović.

Naglasio je kako je vrijednost projekta koji je prijavljen na natječaj Fonda solidarnosti 350 tisuća eura s PDV-om, a radove izvodi tvrtka Vodoprivreda Zagorje s kojom je Grad već i prije surađivao.

-Teren je u svakom slučaju zahtjevniji, no s obzirom da je riječ o ozbiljnoj tvrtki siguran sam da će se projekt uspješno izrealizirati do kraja – istaknuo je gradonačelnik.

Osim ovog projekta, tu je i sanacija mosta u Lepajcima preko rijeke Krapinčice, glavne ceste koja vodi od Krapine do Krapinskih Toplica, inače jedne od važnijih prometnica te nekoliko klizišta.

-Jedno je u izvođenju, u Krapinskom Vidovcu neposredno ispod samih obiteljskih kuća. Naravno, tu će biti i nekoliko nerazvrstanih cesta koje se uskoro kreću raditi. Jedna od najznačajnijih je cesta Tkalci – Pretkovec, bivša županijska cesta koju je Grad preuzeo, a koja je u izuzetno lošem stanju – rekao je Gregurović.

Predstavnik izvođača radova, tvrtke Vodoprivreda Zagorje Tomislav Harapin rekao je da je riječ o vrlo zahtjevnom projektu, no i da je njihova tvrtka specijalizirana za one ‘nemoguće’ tako da je uvjeren da će i ovaj odraditi u roku, na zadovoljstvo svih.

tklopotan / www.sjever.hr
31.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.