Now Reading:
Grbin došao u Varaždin pružiti podršku Bosilju: Ovdje smo, možda bolje nego igdje drugdje u Hrvatskoj, pokazali što Grad može učiniti za svoje građane
Full Article 3 minutes read

Grbin došao u Varaždin pružiti podršku Bosilju: Ovdje smo, možda bolje nego igdje drugdje u Hrvatskoj, pokazali što Grad može učiniti za svoje građane

Kroz otprilike dva tjedna građani Varaždina izaći će na izvanredne izbore za Gradsko vijeće, a predizborna kampanja, iako još ne službeno, polako je krenula.

Tako je u petak u Varaždin na obilježavanje 32. godišnjice osnutka SDP-a u Varaždinskoj županiji stigao predsjednik stranke Peđa Grbin kako bi pružio podršku nositelju liste SDP-a Nevenu Bosilju.

Bosilj je izjavio da neki smatraju kako SDP nestaje.

-Nas je ovdje 400-tinjak došlo i svi su iz cijele županije došli pružiti podršku Gradu Varaždinu i varaždinskom SDP-u na predstojećim izborima koje imamo za dva tjedna i kada ćemo pomesti konkurenciju i kada ćemo imati za Gradsko vijeće praktički možda i natpolovičnu većinu sami – rekao je gradonačelnik.

Između ostalog, izrazio je sumnju da neki represivni aparati pokušavaju utjecati na rezultate predstojećih izbora.

-Bez obzira koliko se uprle neke stranke, angažirale i druge, možda čak mogu reći represivne aparate da bi probali utjecati na ishod ovih izbora, mogu vam reći da je SDP nikad jači u ovome gradu. Očito da na neke institucije države jedna stranka ima utjecaj i da se događaju neki procesi u Varaždinu koji se po meni ne bi trebali događati u ovo predizborno vrijeme. Samo to bih zasada htio reći – istaknuo je Bosilj.

Grbin za Bosilja tvrdi da je utjelovljenje drugog načina vođenja politike.

-Ovdje u Varaždinu, možda bolje nego igdje drugdje u Hrvatskoj pokazali smo što Grad može učiniti za svoje građane. Neven i njegova ekipa, SDP-ova ekipa, ovdje u Varaždinu pokazali su upravo to, u izuzetno kratkom vremenu kako se mogu brinuti o stvarnim problemima ljudi, od najmanjih problema, do najvećih – rekao je Grbin te se dotaknuo i baliranog otpada za što kaže da SDP može već sutra riješiti taj problem.

-Ova ekipa tu oko mene spremna je riješiti taj problem sutra, samo pod jednim uvjetom – da nema onih koji im u tom procesu pomeću nogu – naglasio je Grbin koji je siguran u uspjeh stranke na predstojećim izvanrednim izborima.

Predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora ponosna je na rezultate koje njena stranka ostvaruje u zadnje vrijeme u Varaždinskoj županiji. Posebno se to odnosi na Varaždin.

– U Gradu Varaždinu mi smo ti koji vodimo i upravljamo Gradom na drugačiji način. Vjerujem da će se na ovim izborima potvrditi ona politika koju SDP provodi na svim razinama – rekla je Antolić Vupora dodajući da je i na županijskoj razini SDP respektabilna politička snaga.

a.kučić/sjever.hr
31.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.