Now Reading:
Dječji zbor Vedre note nastavlja nizati odlične uspjehe: u Općinu Konjščina stigla srebrna nagrada zlatnog sjaja
Full Article 2 minutes read

Dječji zbor Vedre note nastavlja nizati odlične uspjehe: u Općinu Konjščina stigla srebrna nagrada zlatnog sjaja

Dječji zbor Vedre note koji djeluje u sklopu Kulturno umjetničkog društva Konjščina nastavlja nizati uspjehe. Naime, ovog je vikenda sudjelovao na natjecanju dječjih zborova u Požegi te među ukupno 16 zborova iz cijele Hrvatske osvojio srebrnu nagradu zlatnog sjaja.

Uspjeh je još i veći ako spomenemo da im je do zlata nedostajao tek bod, kao i da su tek nedavno, nakon dužeg perioda pauze zbog pandemije koronavirusa, ponovno počeli s probama.

Dječji zbor Vedre note i prijašnjih je godina sudjelovao na natjecanjima u Požegi te postizao dobre rezultate. Potvrdila je to i Irena Kušec Kovinčić, voditeljica Dječjeg zbora Vedre note i KUD-a Konjščina naglasivši kako su već osvajali i srebrne, ali i zlatne nagrade.

– Mi smo se natjecali u kategoriji popularne glazbe, uz Ivu Povijač na klaviru i Mislava Kovačevića na bongosima te osvojili srebrnu nagradu. Imali smo malo duži period pauze zbog pandemije koronavirusa tako da smo se tek nedavno sastali i počeli ponovno s probama pa je ovaj uspjeh još i veći – rekla je Kušec Kovinčić.

Čestitke na ovom sjajnom rezultatu uputila je i načelnica Općine Konjščina Anita Krok koja je istaknula kako uvijek s nestrpljenjem čekaju nastupe svojih sekcija.

– Njihova voditeljica Irena Kušec Kovinčić vrlo dobro vodi i Dječji zbor Vedre note i KUD Konjščina, kao i Žensku vokalnu skupinu Kušleci te smo uvijek uvjereni da će nešto osvojiti. Naše udruge najbolji su promotori našeg kraja i drago mi je što Općinu Konjščina na razini države, ali i šire predstavljaju u najboljem svjetlu. Vjerujem da, zahvaljujući predanom radu svih članova, ovakvih rezultata neće nedostajati ni u budućnosti – poručila je Krok.

www.sjever.hr
29.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.