Now Reading:
Delegacija HNV u Republici Srbiji posjetila posjetila Koprivničko – križevačku županiju – veže iz suradnja na projektu izgradnje Hrvatske kuće
Full Article 2 minutes read

Delegacija HNV u Republici Srbiji posjetila posjetila Koprivničko – križevačku županiju – veže iz suradnja na projektu izgradnje Hrvatske kuće

U službenom posjetu Koprivničko – križevačkoj županiji u utorak je boravila delegacija Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji iz Vojvodine u sastavu predsjednice Vijeća Jasne Vojnić, dopredsjednika Vijeća za Sombor Željka Šeremešića, ravnatelja Novinsko-izdavače ustanove “Hrvatska riječ” Ladislava Sukonovića te voditelja Kabineta predsjednice Vijeća Filipa Čelikovića.

Prije samog dolaska u Županijsku upravu, gdje ih je dočekao koprivničko – križevački župan Darko Koren, gosti su obišli proizvodni pogon Vegete na lokaciji Danica.

Na početku prijema u Županijskoj upravi, župan je gostima zahvalio na dolasku naglasivši važnost tvrtke Podravka za njihov kraj te se osvrnuo na dosadašnju suradnju kroz projekt izgradnje zgrade Hrvatske kuće, koju će koristiti hrvatska zajednica u Srbiji.

U nastavku, župan Koren je kroz prezentaciju predstavio županijski teritorijalni ustroj i demografska kretanja, gospodarstvo s naglaskom na velike gospodarske subjekte, investicije u sektore obrazovanja i gospodarstva, kulturna i prirodna bogatstva te EU projekte koji se provode na području županije.

Predsjednica Vojnić čestitala je županu na realiziranim projektima te je kazala kako je cilj posjeta bila zahvala na suradnji u projektu izgradnje Hrvatske kuće – krovnog objekta u kojemu će biti smještene ključne institucije i koji je od iznimnog značaja za djelovanje hrvatske zajednice u Srbiji.

Također, županu je predstavila napredak radova na objektu te je istaknula kako je KKŽ jedna o rijetkih hrvatskih županija koja pomaže hrvatskoj zajednici, koja je druga najveća nakon one u Bosni i Hercegovini. Dodala je kako im mnogo znači što se mogu osloniti na pomoć i podršku Hrvatske, kako s lokalnih i regionalnih razina, tako i s državne te je naglasila važnost razvoja prijateljskih odnosa i suradnje.

Župan je gostima na kraju prijema zahvalio na svemu što čine za hrvatski narod te je predsjednici Vojnić u spomen na ovaj susret poklonio fotomonografiju “Koprivničko-križevačka županija” u kojoj su predstavljene brojne prirodne ljepote, kulturna baština te bogata povijest i tradicija naše županije.

www.sjever.hr
29.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.