Now Reading:
Mursko Središće: Velikom većinom glasova Gradsko je vijeće podržalo projekt aglomeracije Križovec i Štrukovec
Full Article 2 minutes read

Mursko Središće: Velikom većinom glasova Gradsko je vijeće podržalo projekt aglomeracije Križovec i Štrukovec

Na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Grada Murskog Središća između ostalog bio je Zaključak o prihvaćanju/ prijave projekta aglomeracije u naseljima Križovec i Štrukovec.

Sjednici Gradskog vijeća prisustvovala je direktorica Međimurskih voda Sunčana Glavina sa suradnikom Dariom Banom koji su vijećnike upoznali s planom i provedbom projekta, kao i financijskom konstrukcijom.

Vijećnici su projekt podržali s devet glasova ZA, dok su vijećnici SDP-a bili suzdržani.

-Križovec i Štrukovec također zaslužuju dobiti Aglomeraciju – istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak gradskim vijećnicima.
Taj projekt za Grad Mursko Središće nosi ozbiljno financijsko opterećenje, pošto se uz navedeni projekt u sljedeće dvije godine mora provesti i završiti i projekt dogradnje dječjeg vrtića, rekonstrukcija stare sportske dvorane (Sokolski dom), prijavljen je projekt izgradnje planinarskog doma, a prijavit će se i projekt rekonstrukcije Gradske tržnice i energetska obnova postojeće sportske dvorane.

Iako će to predstavljati izazove za proračun Grada Mursko Središće, to su sredstva i prilika koja se ne smije propustiti, zaključeno je, jer sredstva za tu namjenu moguće neće više biti na raspolaganju te bi se projekt stoga morao financirati u potpunosti sredstvima iz gradskog proračun, a što bi iznosilo oko 5 milijuna eura. Uspješnom prijavom i provedbom projekta taj teret je višestruko manji te iznosi oko 700 tisuća eura.

Ako projekt Aglomeracije bude odobren uz već odobrenu dogradnju vrtića za koji Grad mora osigurati svoj udio od oko 1 milijun eura te uz već navedene projekte stare i nove sportske dvorane, a sve to mora biti završeno do kraja 2025. godine, u dvije godine bit će potrebno osigurati velika financijska sredstva za sufinanciranje.

Unatoč tome, velikom većinom glasova Gradsko vijeće podržalo je uz sve već odobrene projekte i prihvaćanje projekta aglomeracije Križovec i Štrukovec.

sjever.hr/mursko-sredisce.hr
28.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.