Now Reading:
Poetska večer u Sračincu okupila brojne goste iz Varaždinske, Zagrebačke i Međimurske županije
Full Article 1 minutes read

Poetska večer u Sračincu okupila brojne goste iz Varaždinske, Zagrebačke i Međimurske županije

Povodom Dana očeva u nedjelju se novoosnovana “Udruga od stiha” Sračinec predstavila u Domu kulture u Sračincu svojim vjernim slušateljima i gostima iz Varaždinske, Zagrebačke i Međimurske županije.

–Za nas osnivačice udruge, Boženu Milec, Snežanu Liber i Tereziju Flegar, to je bio pravi praznik, jer je poezija dio našeg života. Veliku podršku dobile smo od mještana Sračinca, načelnika Božidara Novoselec, predsjednika Općinskog vijeća Krunoslava Lukačić te od načelnika Petrijanca Željka Posavca, koji su dali vjetar u naša jedra od papira i jarbol od olovke, da njegujemo i čuvamo naš materinji jezik – poručile su organizatorice ovog događaja.

Nastupom su se pridružile i mještanke pjesnikinje Ljiljana Flajšman i Nadica Martinec, a već su upisani i novi članovi udruge koji žive poeziju i njeguju domaću riječ.

Darujte nam svoj trenutak za našu zajedničku “domaću riječ” – zaključili su iz Udruge i poručili kako su vrata „Udruge od stiha“ otvorena svim ljubiteljima poezije svih uzrasta, za članstvo koje je besplatno i za one koji im žele biti samo podrška.

Foto: sracinec.hr/Ivanka Grahovec
sjever.hr/sracinec.hr
28.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.