Now Reading:
Glazbenci prijavite svoju skladbu za 55. festival “Igrajte nam mužikaši -Bedekovčina”
Full Article 2 minutes read

Glazbenci prijavite svoju skladbu za 55. festival “Igrajte nam mužikaši -Bedekovčina”

Festivalski Organizacijski odbor raspisao je natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene 4. lipnja ove godine na 55. zagorskom glazbenom festivalu “Igrajte nam mužikaši – Bedekovčina 2023”.

Glazbeni sastavi i solisti sa sastavom kojega sami dogovore izvest će uživo skladbe koje će festivalski žiri odabrati među pristiglima na ovaj natječaj.

Skladbe moraju biti u duhu zagorskog narodnog melosa, u ritmu polke ili valcera, tekst kajkavski (ili s elementima kajkavskog), a trajanje pjesme do 3.30 minuta. Autori i izvođači odriču se autorskih prava za izvođenje na festivalu, za radio i TV prijenos-snimku te za zajednički festivalski nosač zvuka i slike, a sva ostala autorska prava autori i izvođači zadržavaju.

Prijaviti se možete na način da tekst pjesme i gotovu snimku s podacima o autorima glazbe, teksta i aranžmana te imenima izvođača pošaljete do 21. travnja ove godine na adresu Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina ili putem e-maila na festival@bedekovcina.hr

Pristigle pjesme pregledat će i preslušati festivalski žiri te odabrati repertoar za festival. Troškove snimanja pjesama, koje odabere festivalski žiri, sufinancirat će organizator i to do iznosa od 300 eura.

Organizatori će 15. svibnja objaviti i predstaviti putem svojih web stranica sve konačno odabrane skladbe prema odluci Festivalskog žirija. Sve dodatne informacije dostupne su na www.kajscena.hr ili telefonom na broj 091/210 7770.

Foto: arhiva

www.sjever.hr
28.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.