Now Reading:
Proljeće na čekanju: Kiša, pljuskovi, grmljavina, vjetar…slijedi i novi pad temperature
Full Article 1 minutes read

Proljeće na čekanju: Kiša, pljuskovi, grmljavina, vjetar…slijedi i novi pad temperature

kisa

Najavljivana snažna promjena vremena stigla je u mnoge dijelove Hrvatske, a ako se pitate kakav će biti prvi dan novoga tjedna – nemamo za vas dobre vijesti!

DHMZ je objavio da će biti promjenljivo oblačno i vjetrovito. Mjestimice kiša, češća ujutro te ponovno popodne. Lokalno može biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito duž obale. U višem gorju uz pad temperature zraka susnježica ili snijeg.

Puhat će umjeren sjeverozapadni vjetar, na istoku i na Jadranu s jakim udarima, popodne će okrenuti na vrlo jak sjeverni, a duž obale na jaku i olujnu buru.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 4 do 9 °C, a na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna većinom između 11 i 16 °C. Navečer na kopnu uz daljnje razvedravanje osjetno hladnije.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike na području cijele zemlje i dalje će biti razmjerno nepovoljne. Zbog povećane naoblake u prvom dijelu dana te naglog porasta tlaka zraka tijekom dana meteoropati mogu patiti od pojačane glavobolje, a osjetno zahladnjenje izraženije u unutrašnjosti zemlje u drugom dijelu dana može utjecati na zdravstveno stanje kroničnih srčanih i plućnih bolesnika.

sjever.hr/meteo.hr
27.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.