Now Reading:
Gradonačelnik Kolarek održao prijem za članove Seljačke sloge i Zrinske garde – na najbolji mogući način predstavili Grad Prelog i Međimursku županiju na Siciliji
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Kolarek održao prijem za članove Seljačke sloge i Zrinske garde – na najbolji mogući način predstavili Grad Prelog i Međimursku županiju na Siciliji

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek ovih je dana priredio prijem za članove Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog te članove Zrinske garde Čakovec kako bi im zahvalio što su na Međunarodnoj smotri folklora „Mandorlo in Fiore” na Siciliji na najbolji mogući način predstavili Grad Prelog, Međimursku županiju i Republiku Hrvatsku.

Riječ je o jednom od najvećih svjetskih festivala folklora i narodnih običaja te jednoj od najvećih atrakcija Sicilije koja se ove godine, po sedamdeset i peti puta održala od 5. do 12. ožujka.

Međunarodna smotra folklora svake godine okuplja folklorne grupe koje predstavljaju običaje zemlje iz koje dolaze. Ove su godine sudjelovale grupe iz Albanije, Saudijske Arabije, Armenije, Bugarske, Čilea, Egipta, Gruzije, Grčke, Indije, Italije, Kenije, Kirgistana, Koreje, Malezije, Makedonije, Poljske Rumunjske, Srbije, Španjolske, Tajlanda, Uzbekistana i Hrvatske.

Da sve prođe u najboljem u redu, za predstavnike Preloga, Međimurja i Hrvatske brinuo se sjajni i gostoljubivi domaćin Francesco Di Noto, Sicilijanac koji svoje porijeklo vuče iz Preloga i Međimurja.

Uoči završnih svečanosti festivala članove Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog i Zrinske garde Čakovec, zajedno s predstavnicima ostalih folklornih skupina koje sudjeluju na festivalu, primio je i Francesco Miccichè, gradonačelnik Agrigenta.

Završni nastup održan je u poznatoj Dolini hramova, jednoj od najvećih turističkih atrakcija Agrigenta i Sicilije, a za svoje su nastupe predstavnici Hrvatske primili su i posebnu nagradu, kao treća najuspješnija i najljepše kostimirana skupina.

Ovo je bila sjajna promocija Grada Preloga, Međimurske županije i Republike Hrvatske, a članovi Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog i Zrinske garde Čakovec svojim su nastupima, ali i ponašanjem ostavili sjajan dojam.

Foto: Studio Vipro / prelog.hr
www.sjever.hr / prelog.hr
27.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.