Now Reading:
Odlične vijesti: Općina Petrijanec i ove godine dodjeljuje uskrsnice – uključeno će biti još više umirovljenika, a povećan je i iznos potpore!
Full Article 2 minutes read

Odlične vijesti: Općina Petrijanec i ove godine dodjeljuje uskrsnice – uključeno će biti još više umirovljenika, a povećan je i iznos potpore!

Iz Općine Petrijanec stižu odlične vijesti za umirovljenike. Naime, prema odluci načelnika Željka Posavca, Općina će im i ove godine olakšati uskrsne blagdane dodjelom uskrsnica, a novost je da će ih u ove potpore biti uključeno još više nego dosad.

Naime, ove godine Općina je podigla cenzus za dodjelu uskrsnica, pa će tako jednokratnu novčanu pomoć od 30 eura dodijeliti svim umirovljenicima koji primaju mirovinu nižu od 300 eura.

Uvjeti za isplatu novčane potpore su da umirovljenik nije korisnik inozemnih mirovina ili neke druge mirovine te da je ukupna mirovina umirovljenika manja od 300 eura.

Upis korisnika koji zadovoljavaju uvjete vršit će se od 24. ožujka do 31. ožujka od 9 do 14 sati u prostorijama Općine Petrijanec, Vladimira Nazora 157, Petrijanec. Umirovljenici sa sobom trebaju donijeti osobnu iskaznicu, posljednji odrezak mirovine, OIB i IBAN račun.

Novčane potpore isplaćivat će se 4. travnja na žiro račun umirovljenika, a za sve korisnike potpore koji nemaju otvoren žiro račun isplata će biti istog dana u prostorijama Općine Petrijanec u vremenu od 12 do 14 sati.

-Ove godine povećali smo cenzus mirovine na 300 eura te tako dodatno uključili još više umirovljenika u ove potpore. Također povećali smo i iznos jednokratne potpore na 30 eura. Svjesni smo da su ovo simbolične potpore ali na taj način pokušavamo uljepšati blagdane umirovljenicima s područja Općine Petrijanec koji su puno dali za našu zajednicu tijekom radnog vijeka. Pozivam sve umirovljenike sa manjom mirovinom od 300 eura da se prijave u prostorijama Općine Petrijanec i tako ostvare pravo na svoju jednokratnu potporu – rekao je načelnik Posavec.

www.sjever.hr / petrijanec.hr
24.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.