Now Reading:
Investicijski bum u prometnoj infrastrukturi na području Konjščine – Zahvaljujući sredstvima Fonda solidarnosti uz sanaciju dva propusta tu je i rekonstrukcija devet postojećih prometnica
Full Article 3 minutes read

Investicijski bum u prometnoj infrastrukturi na području Konjščine – Zahvaljujući sredstvima Fonda solidarnosti uz sanaciju dva propusta tu je i rekonstrukcija devet postojećih prometnica

Na području općine Konjščina ovih će dana započeti realizacija vrijednih infrastrukturnih investicija. Naime, kroz poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza, oštećene u potresu te od strane Krapinsko – zagorske županije, Općini Konjščina odobrena su sredstva za sanaciju dvaju propusta.

S radovima će se započeti što prije, a dokaz tome je proveden postupak javne nabave kojim je izabran izvođač radova, a riječ je o tvrtki Građprom d.o.o. iz Komina, s čijim je predstavnikom općinska načelnica Anita Krok u četvrtak, u prostorijama Općine, potpisala ugovor o izvođenju radova.

Prvi propust nalazi se u Gornjoj Konjščini, točnije u naselju Kralji, a ukupna vrijednost radova na toj lokaciji iznosi 112.528  eura, uz dodatnih 10-ak tisuća eura, kolika je cijena stručnog i projektantskog nadzora. Sredstva za sanaciju tog propusta osigurana su od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, dok je pak za financiranje drugog propusta Sušobreg, u naselju Jantoleki, Općina Konjščina potpisala ugovor s Krapinsko – zagorskom županijom, kojoj su također sredstva osigurana iz Fonda solidarnosti. Vrijednost tog ugovora iznosi 78. 380 eura plus dodatnih 8 tisuća eura za stručni i projektantski nadzor.

– Oba projekata sanacije prijavljena su na natječaj još prošle godine, kada su rađeni i troškovnici, tako da se nadamo da će sredstva biti dostatna, s obzirom na to da smo svi svjesni povećanja cijena na tržištu. Budući da se radi o sredstvima Fonda solidarnosti, krajnji rok izvedbe radova nam je 30. lipnja i s radovima krećemo odmah kako bi uspjeli zadovoljiti taj rok – objasnila je načelnica Anita Krok dodavši kako će stručni i projektantski nadzor obavljati tvrtka Zagorje pro-kon iz Zaboka.

Također, kako je napomenula, na temelju ugovora kojeg Općina ima sa Županijom, tražili su dodatnu alokaciju od 1,65 milijuna eura za sanaciju devet nerazvrstanih cesta oštećenih u potresu. Riječ je o sredstvima koja se mogu iskoristiti isključivo za rekonstrukciju postojećih prometnica stradalih u potresu, a koje su prošle nalaz vještaka, odnosno vraćanje u njihovo prijašnje stanje.

– Kroz nekoliko dana očekujemo potpisivanje aneksa ugovora te krećemo s postupkom javne nabave.  Svakako zahvaljujem županu Željki Kolaru na povećanju alokacije, kao i Zagorskoj razvojnoj agenciji na ažurnosti i podršci. Riječ je o pet cesta u samom centru Konjščine, o cesti u Turnišću i o tri ceste u Jertovcu – najavila je načelnica Krok dodavši kako je zadovoljna što je njihov trud i javljanje na natječaje urodilo plodom te je iz Fonda solidarnosti u Općinu pristiglo više od 1,8 milijuna eura.

– Nadam se samo da će nas u idućih nekoliko mjeseci poslužiti i vrijeme te da ćemo uspjeti realizirati sve zacrtano, prvenstveno na radost i korist svih naših mještana. Riječ je o stvarno velikom investicijskom ciklusu za naši općinu, a koji će svima nama omogućiti veću prometnu sigurnost – objasnila je načelnica Krok dodavši kako mještane moli za razumijevanje sljedećih nekoliko mjeseci dok će radovi biti u tijeku.

– Molim sve mještane za strpljenje jer ako želimo nešto napraviti, kako bi nam uskoro svima bilo ljepše i ugodnije, morat ćemo malo živjeti u takozvanom prometnom neredu. Naravno, posebnom prometnom regulacijom odnosno obilaznim pravcima potrudit ćemo se maksimalno mještanima olakšati njihove dnevne migracije, a  o svemu će biti pravovremeno obaviješteni – poručila je načelnica Krok.

www.sjever.hr
24.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.