Now Reading:
U tijeku još jedna infrastrukturna investicija na području KZŽ – Župan Kolar obišao radove na sanaciji propusta Selnica
Full Article 3 minutes read

U tijeku još jedna infrastrukturna investicija na području KZŽ – Župan Kolar obišao radove na sanaciji propusta Selnica

Na samom rubu općine Marija Bistrica, na lokalnoj cesti L22078, koja vodi prema naselju Selnica u tijeku je sanacija propusta, a kako napreduju radovi provjerio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste KZŽ, Stjepana Sirovca te načelnika Marija Bistrice, Josipa Miličkog.

Kako je objasnio Sirovec, stari pločasti most preko potoka Pinja bio je oštećen pukotinama i denivelacijama, a koje su se još dodatno manifestirale nakon potresa koji je pogodio ovo područje. Samim time bilo je nužno krenuti s izradom projektno- tehničke dokumentacije, ishođena je građevinska dozvola i krenuli su radovi na sanaciji propusta.

– Novim projektno – tehničkim rješenjem predviđena je izgradnja novog, armirano-betonskog pločastog propusta s adekvatnom širinom za dvosmjerno odvijanje prometa i zaštitnim ogradama. Ujedno će biti uređeno i korito potoka i dio ceste u zoni propusta. Ukupna, ugovorena vrijednost radova iznosi nešto više od 140 tisuća eura, a sa radovima smo započeli krajem veljače. Ugovoreni rok završetka radova je 1. lipnja – pojasnio je Sirovec dodavši kako s obzirom na trenutno dobru dinamiku i vrijeme, očekuje da će radovi završiti i prije roka.

Vrijednost stručnog nadzora iznosi nešto više od 6.200 eura te su trenutno u tijeku radovi postavljanja armature i pripreme za betoniranje krila.

Prema riječima župana Kolara ovo je još jedno gradilište koje se financira iz Fonda solidarnosti, s time da je za realizaciju ovog projekta 20-ak posto sredstava osigurala Županijska uprava za ceste.

– Ovdje radimo jednu vrstu nadstandarda, odnosno proširujemo propust u odnosu na bivše postojeće stanje te će i s jedne strane propusta, odnosno mosta biti pješačka staza – rekao je Kolar te pojasnio kako u svakom slučaju gdje se ide kroz Fond solidarnosti s većim obuhvatom od onog koji je bio postojeći, Županija mora to sufinancirati s 20 posto vlastitih sredstava.

Dodao je i kako je ova investicija bila u planu Županije i ŽUC-a, a s obzirom na to da su najveća oštećenja nastala za vrijeme potresa, kako je rekao, ovo je bio krajnji trenutak da se krene s realizacijom. Napomenuo je i kako se na postojećoj lokaciji nalazi oštar zavoj koji će se izravnati odnosno promijenit će se trasa te ceste te tako dobiti na sigurnosti prometa.

Obilasku radova prisustvovao je i načelnik Marija Bistrice, Josip Milički koji je tom prilikom zahvalio vlasnicima okolnih parcela susretljivosti i razumijevanju.

– Nemoguće je izvoditi ovu vrstu radova, a da ne uđemo u njihove parcele i napravimo i određenu štetu. To ćemo, naravno, nakon radova vratiti u prvobitno stanje, ali bih htio javno zahvaliti svim ljudima jer nigdje s njihove starne nismo naišli na nikakav problem. To znači da su ljudi shvatili u kakvom smo velikom investicijskom ciklusu te da smo u utrci s vremenom i da nam je svaka pomoć i potpora dobrodošla – zaključio je načelnik Milički.

jmiklauzic/ www.sjever.hr
23.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.