Now Reading:
Grad Čakovec i ove godine podijelit će uskrsnice umirovljenicima i po prvi put primateljima osobne invalidnine
Full Article 3 minutes read

Grad Čakovec i ove godine podijelit će uskrsnice umirovljenicima i po prvi put primateljima osobne invalidnine

Čakovečki umirovljenici i osobe primatelji osobne invalidnine, ove će godine moći preuzeti svoju uskrsnicu. Dijelit će se u prostorima Gradske uprave, u razdoblju od utorka, 28. ožujka do četvrtka, 6. travnja 2023. godine.

Pravo na uskrsnicu imaju umirovljenici čija mirovina, uključujući i inozemnu, ne prelazi 335,00 eura, odnosno 2.524,05 kuna te sve osobe, primatelji osobne invalidnine s područja Grada Čakovca. Sredstva za tu namjenu osigurana su u Gradskom proračunu, a iznos uskrsnice s prošlogodišnjih 200,00 kuna odnosno 26,54 eura, zaokružen je na 30,00 eura.

-Podjelama uskrsnica želimo zahvaliti svima onima koji su stvarali i na svoj način još stvaraju i uljepšavaju naš grad, onima koji su nam neiscrpni izvor znanja i najbolji učitelji kada su senzibilizacija društva te boljitak zajednice u pitanju. Ovo je novac koji dobivaju u prostorima Gradske uprave, no važno je naglasiti da su to sredstva svih građana Čakovca, kao poruka svih Čakovčana da cijenimo sve naše sugrađane treće životne dobi, da poštujemo ono što su za nas odradili u svom radnom vijeku te da smo društvo koje brine o najosjetljivijim skupinama građana. U moru poskupljenja života općenito, nadam se da će im ova socijalna mjera od 30 eura biti jedan vjetar u leđa i omogućiti im dostojanstvene blagdane – rekla je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te istakla ponos što upravo zajedno sa sugrađanima rade na novim projektima podrške sugrađanima u potrebi.

Svi koji zadovoljavaju uvjete za dobivanje uskrsnice, trebaju donijeti osobnu iskaznicu ili drugi identifikacijski dokument, a umirovljenici i potvrdu o visini mirovine za veljaču 2023. godine, koju izdaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Na žalost, vodeći se iskustvima od Božića, popis koje je Grad dobio od Mirovinskog bio je manjkav, odnosno velik broj umirovljenika koji su imali pravo na božićnicu, na njima se nije nalazio. Stoga, svi umirovljenici prije dolaska trebaju podignuti traženu potvrdu na Zavodu za mirovinsko osiguranje koji je udaljen 50-ak metara od Gradske uprave. Na nju se ne čeka, te je dobivaju u kratkom roku.

Odresci od mirovine neće se priznavati, jer iz njih nisu vidljiva sva primanja koja građani ostvaruju po osnovi mirovine.
Uskrsnicu, uz predočenje svih potrebnih dokumenata, može podići i član obitelji u ime umirovljenika ili primatelja osobne invalidnine.

Podjela uskrsnica, kao i ranijih godina, organizirat će se prije Uskrsa od 28. ožujka do 6. travnja u Gradskoj vijećnici, svakog radnog dana 9 do 12 sati.

sjever.hr/cakovec.hr
22.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.