Now Reading:
Novo vodstvo Gospodarsko – socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji – za predsjednika izabran Elvis Novak
Full Article 2 minutes read

Novo vodstvo Gospodarsko – socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji – za predsjednika izabran Elvis Novak

Gospodarsko – socijalno vijeće u Međimurskoj županiji održalo je 114. sjednicu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, a raspravljalo se i o stanju sigurnosti i kretanju na tržištu rada u Međimurskoj županiji.

S obzirom da se na rukovodećim pozicijama rotiraju predstavnici sindikalnih udruga, poslodavaca i izvršne vlasti Međimurske županije, prema riječima dopredsjednika Vijeća Josipa Grivca, sada su na redu sindikati te je za predsjednika izabran Elvis Novak iz Matice hrvatskih sindikata, a koji je već 25 godina zaposlen kao nastavnik strukovnih predmeta u Gospodarskoj školi Čakovec. Kao dopredsjednik u ime poslodavaca dužnost će obnašati, dosadašnji predsjednik, Ivan Senčar.

Kako je istaknuo Grivec, Gospodarsko – socijalno vijeće Međimurske županije definitivno je najaktivnije vijeće u Hrvatskoj.

– Iza nas su brojne aktivnosti i izvrsno se radi pa smo tako već donijeli i novi program rada za tekuću godinu, koji je naravno fleksibilan te će se naknadno uvrstiti eventualne aktualnosti – pojasnio je Grivec te se osvrnuo na glavnu temu sjednice, a to je stanje sigurnosti i kretanje na tržištu rada u Međimurskoj županiji.

– Prema izvješću naše Policije zabilježen je nedostatak radne snage te je izdan popriličan broj, odnosno više od 1800 radnih dozvola. Riječ je o stranim radnicima, no naravno ne nalaze se svi oni u Međimurju. Isto tako, podaci pokazuju, vezano uz tu populaciju, kako do sada nema evidentiranih bilo kaznenih bilo prekršajnih djela od njihove strane – zaključio je Grivec.

jmiklauzic/www.sjever.hr
21.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.