Now Reading:
Na Međunarodni dan šuma djelatnici Parkova posadili su novi drvored lipa u Biškupcu! Oko sadnje je pomogao i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj
Full Article 2 minutes read

Na Međunarodni dan šuma djelatnici Parkova posadili su novi drvored lipa u Biškupcu! Oko sadnje je pomogao i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj

Povodom Međunarodnog dana šuma posađen je novi drvored od lipa na trgu Ivana Perkovca u Biškupcu. Uz djelatnike Parkova i učenike 3. osnovne škole, ispred koje su posađene lipe, drvored su pomogli posaditi i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj te zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Posadivši nekoliko stabala gradonačelnik se obratio djeci i novinarima.

Posađene lipe štitit će naše školarce od buke, a kad porastu i kad se razlistaju bit će vrlo lijep ukras, novo zelenilo u našem gradu. Za lipu smo se odlučili jer je simbol Hrvatske, kao što je primjerice javor simbol Kanade – objasnio je gradonačelnik.

Poručio je Bosilj kako se u ovom trenutku radi kompletna snimka komunalnih instalacija pod zemljom kako bi se izbjegla sadnja drveća na instalacijama vodovoda, struje i plinovoda.

-Kada dobijemo katastar vodova, planiramo sadnju preko stotinu komada drveća u našem gradu. Vrlo je bitno da imamo što više zelenila i što više drveća. Ove njegovane lipe stare su već deset godina. Koliko je potrebno vremena da one porastu, a čovjeku je potrebna minuta da ih uništi pilom. Zato čuvajmo našu okolinu i sadimo drveće – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je na kraju najavio planove ozelenjivanja velike površine od kraja Kurelčeve ulice i početka sajmišta preko Matoševog trga pa sve do mosta prema Kinološkom društvu. Na tom dijelu grada planira se zelena transverzala, šetnica s drvoredima i uređenim parkovima.

sjever.hr
21.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.